Man aangehouden voor moord op vriendin (61), maar hem verhoren blijkt onmogelijk

Mia en haar vriend waren al jaren samen.
RV Mia en haar vriend waren al jaren samen.
De onderzoeksrechter heeft de 42-jarige Peter H. aangehouden op verdenking van moord op zijn 61-jarige vriendin Mia Tielens. Het lichaam van de vrouw werd gisteren gevonden in de badkamer van haar huis in de Zandstraat in Maasmechelen. 

Het lichaam van Mia Tielens werd gisterenochtend ontdekt door de ex-partner van de vrouw die in het huis kwam kijken omdat zijn dochter geen telefonisch contact meer kreeg met haar moeder. De man verwittigde onmiddellijk de politie, die ter plaatse kwam. Haar nieuwe vriend werd opgepakt toen bleek dat de vrouw met geweld om het leven was gebracht. 

Haar vriend was al enkele dagen bijzonder verward en dinsdag kwam zelfs de politie over de vloer omdat hij verbaal agressief uithaalde naar de buren.

Gerechtspsychiater

De man zou zich amper kunnen oriënteren en antwoordt moeizaam op de vragen die worden gesteld door de speurders. Haar advocaat heeft nu een gerechtspsychiater gevorderd die zijn mentale toestand moet onderzoeken.

Mia Tielens vormde sinds acht jaar een koppel met hem. De twee waren actief bij een dansvereniging in Rekem. Daar reageerden ze vol ongeloof op het gebeuren en spraken ze over een gelukkig koppel. De vrouw die nog maar net met pensioen was, laat haar zoon, dochter en kleinkinderen achter. 

Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ROBERT GERTS

    Hier kunnen inderdaad komedianten mee weg komen. Maar het gebeurde reeds eerder dat de dader onbewust een hersentumor had, die allerlei vreemde, maar ook agressieve gedragingen uitlokten. Ik zou zeggen: “het onderzoek zal het uitwijzen”, maar neen, want dit is België!

  • Daniel Collier

    Doen of ge zot bent is het beste.