Lichaam van Maasmechelaar (19) gevonden in grindplas na urenlange zoekactie

De plas waar het ongeval gebeurde.
Marco Mariotti De plas waar het ongeval gebeurde.
De hulpdiensten hebben vrijdagmorgen het lichaam gevonden van de 19-jarige A.A.  uit Maasmechelen die er gisterenavond verdronk. Dat is zonet bevestigd. De jongeman was donderdag gaan zwemmen in de oude grindgroeve in Lanklaar net over de grens met Eisden, maar kwam plots niet meer boven water.

De jongeman was gisteren met het warme weer verfrissing gaan opzoeken met enkele vrienden. Dat deden ze blijkbaar al enkele dagen in de omgeving van De Greven, de oude grindgroeve in Lanklaar, net over de grens met Eisden-Dorp.

Volgens vrienden probeerde hij van aan de rand te zwemmen richting het eilandje dat zich in het midden van de plas bevindt. Maar plots ging het mis. De Maasmechelaar kwam niet meer boven, en ook hulp van vrienden mocht niet baten. De hulpdiensten snelden rond 19 uur toe, maar alle hulp kwam te laat. 

De zoekactie ging moeizaam. De plas is op sommige plaatsen meer dan zes meter diep, en de bodem is zeer modderig. Rond 9 uur begonnen de duikers opnieuw met zoeken, en daarbij werd het lichaam gevonden. 

De groeve ligt tegenover Maasmechelen Village, aan de andere kant van het kanaal, verscholen in bosrijk gebied.
Google De groeve ligt tegenover Maasmechelen Village, aan de andere kant van het kanaal, verscholen in bosrijk gebied.