Les volgen aan muziekacademie kan binnenkort via harmonie of fanfare: “Rit voor ouders uitgespaard”

Verkiezingspagina's Burgemeesters Raf Terwingen Maasmechelen
Mine Dalemans Verkiezingspagina's Burgemeesters Raf Terwingen Maasmechelen
Wie school loopt aan de gemeentelijke muziekacademie kan de lessen van zijn instrument binnenkort ook bij de harmonie of fanfare volgen. De bewuste harmonie of fanfare moet wel aan een bepaald niveau voldoen.

Reden is het wegblijven van jonge muzikanten bij de harmonie en fanfare. Jongeren die vandaag een instrument leren aan de muziekacademie, blijken minder geneigd om zich ook nog eens aan te sluiten bij een muziekvereniging. 

Bepaalde voorwaarden

“Met deze regel kunnen leerlingen indien gewenst hun lessen voor het instrument volgen bij hun eigen vereniging”, zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). “Op die manier krijg je een win-winsituatie. De harmonie krijgt er leden bij, én de ouders besparen zich een verplaatsing.”

De harmonie, fanfare of zelfs privéleerkracht moet wel aan bepaalde voorwaarden en niveau voldoen. En de muziekacademie moet ook nog steeds akkoord gaan met het idee. Dat wordt van leerling tot leerling bekeken. Het nieuwe systeem zal vanaf het nieuwe schooljaar van kracht zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.