Krantenwinkel verkoopt vervalste chirurgische mondmaskers: parket neemt 450 maskers in beslag

De maskers werden als chirurgische exemplaren verkocht.
RV De maskers werden als chirurgische exemplaren verkocht.
Een Maasmechelse uitbater van een krantenwinkel heeft de afgelopen tijd mondmaskers proberen verkopen met een vervalst label. Volgens de uitbater ging het om chirurgische mondmaskers, maar dat bleek helemaal niet het geval. Het parket nam 450 exemplaren in beslag.

Meerdere burgers deden melding bij de politie nadat ze de feiten vaststelden in een krantenwinkel in Maasmechelen. De verkoper bood zogezegd chirurgische mondmaskers aan en had aan de kassa een ‘certificaat' opgehangen als bewijs. Ze hadden ook hetzelfde uitzicht als de gekende lichtblauwe maskers. 

De politie ging ter plaatse en trof negen dozen met 50 mondmaskers aan. De uitbater verklaarde dat het eigenlijk geen chirurgische mondmaskers waren, maar slechts comfortmaskers die hij onder de naam van chirurgische mondmaskers verkocht.

Na overleg met parket Limburg werden alle aanwezige mondmaskers gerechtelijk in beslag genomen. Wettelijk gezien mogen officiële chirurgische mondmaskers enkel verkocht worden bij vergunde apotheken. De krantenverkoper riskeert een proces-verbaal wegens oplichting en inbreuken op de economische wetgeving.