Kinderen dolblij met nieuwe kasteelwandeling in Leut

De wandeltocht.
Marco Mariotti De wandeltocht.
Deze namiddag is de nieuwe kinderwandeling geopend achter het kasteel van Leut. Gezinnen met kleine kinderen kunnen er interactief de avonturen van de zeven kasteeldochters van Vilain XIIII beleven. 

De bestaande wandelroutes achter het kasteel van Leut zijn gezins- én kindvriendelijker gemaakt. “Er staan een zevental borden opgesteld met mooie tekeningen die verwijzen naar de zeven kasteeldochters van Charles-Ghislain Vilain XIIII”, zegt Herbert Coox (Open Vld) schepen van Toerisme. 

Schepen van Toerisme Herbert Coox (Open Vld).
Marco Mariotti Schepen van Toerisme Herbert Coox (Open Vld).

Het hoofdpersonage heet Pipa waarna de kindjes ook kennis maken met de andere kasteeldochters zoals Louise en Clara. “Er staan leuke teksten en gedichten op, telkens aangepast aan de omgeving en aan de monumentale bomen in het park. Vilain XIIII maakte midden 1800 veel buitenlandse reizen en nam dan vaak uitheemse boomsoorten mee. Hij had een voorliefde voor eiken.”

Speeltuigen

Schrijver Leen Raats en illustrator Hilde Groven bedachten het concept en animeerden vandaag tijdens de wandeling. De ontwikkeling van deze gezinswandelingen door Regionaal Landschap Kempen en Maas gebeurde in samenspraak met de dienst toerisme Maasmechelen, schepen van Toerisme, en Stichting Vilain XIIII.

Op termijn wordt de wandeling nog aangevuld met belevingselementen en natuurlijke speeltuigen.

Kastelentocht.
Marco Mariotti Kastelentocht.
Kastelentocht.
Marco Mariotti Kastelentocht.
De prachtige tekeningen staan mooi tussen de boomgaard.
Marco Mariotti De prachtige tekeningen staan mooi tussen de boomgaard.
Illustrator Hilde Groven en schrijfster Leen Raats.
Marco Mariotti Illustrator Hilde Groven en schrijfster Leen Raats.
Kastelentocht.
Marco Mariotti Kastelentocht.
Kastelentocht.
Marco Mariotti Kastelentocht.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.