Idee van de Dag: bijlessen voor en door studenten

Stef Lyskawa, plaats 9, sp.a.
sp.a Maasmechelen Stef Lyskawa, plaats 9, sp.a.
In aanloop van de verkiezingen mag elke Maasmechelse partij een gloednieuw idee voor de gemeente voorstellen. Vandaag is sp.a aan de beurt. "Het aantal schoolverlaters is veel te hoog", vindt Stef Lyskawa.

Stef Lyskawa is masterstudent Taal- en Letterkunde aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en zag hoe jonge leerlingen er bijles kregen van oudere studenten.  “Dat zou hier ook moeten kunnen, ondersteund vanuit de gemeente", vindt de sp.a'er. "Het aantal scholieren dat zonder diploma de middelbare school verlaat, is veel te hoog in Maasmechelen. Daar moeten we iets aan doen."

Evaluatie


Volgens Stef moeten de bijlessen zowel tijdens de weekdagen als in het weekend kunnen plaatsvinden waarbij de leerkracht het lesmateriaal voorziet. "Maar de bijlessen worden gegeven door oudere studenten. De leerlingen krijgen dan de persoonlijke aandacht die ze niet altijd op school kunnen krijgen én worden bijgestaan door iemand die meer bekend is met hun leefwereld in plaats van hun eigen leerkracht."

"De studenten die de bijlessen geven, leren spreken voor een publiek, les geven, en jongeren motiveren om hun tijd op school nuttig te besteden. Om de kwaliteit te garanderen is een evaluatiesysteem nodig." 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.