Gemeenteraad keurt voorstel over vragenuurtje af, Deckers (sp.a) reageert teleurgesteld

Daan Deckers.
sp.a Maasmechelen Daan Deckers.
Het voorstel van sp.a-Maasmechelen omtrent een vragenuurtje na elke gemeenteraad voor de burgers, is afgekeurd door de gemeenteraad. Daan Deckers betreurt de gemiste kans.

Alle inwoners van Maasmechelen de mogelijkheid geven vragen te laten stellen gedurende één uur na elke zitting van de gemeenteraad. Dat was het voorstel van sp.a-Maasmechelen afgelopen gemeenteraad. 

“De vragen moeten wel betrekking hebben op de bevoegdheden van het gemeentebestuur én minstens 14 dagen vóór de gemeenteraad schriftelijk ingediend worden”, vulde fractieleider Daan Deckers aan. 

‘Beloven’

Maar op het voorstel werd niet ingegaan. De meerderheid bestaande uit Open Vld en CD&V vindt dat burgers net via de gemeenteraadsleden vragen op de agenda moeten plaatsen. “Daar dient een raadslid voor", klinkt het. 

Sp.a betreurt de beslissing. “Jammer. Voor de verkiezingen beloven CD&V en Open Vld burgerparticipatie, maar na de verkiezingen doen ze het tegenovergestelde. Wij zullen constructieve voorstellen blijven doen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.