Geen 4 jaar cel, maar opschorting voor Maasmechelaar na zwaar partnergeweld: “Ik wil voor Artsen zonder Grenzen gaan werken”

Mine Dalemans
Een Maasmechelaar (48) riskeerde een celstraf van vier jaar omdat hij zijn ex herhaaldelijk hard aanpakte. 

Op 1 januari 2014 sloeg hij haar terwijl ze samen in de auto zaten en in november 2013 stampte hij de spiegels van haar auto stuk. De vrouw dagvaardde R. ook omdat hij haar tijdens een vakantie in Thailand in april 2012 hard had aangepakt. R. moet zijn ex een schadevergoeding betalen, maar krijgt opschorting van straf. De rechtbank hield er rekening mee dat de man voor Artsen zonder Grenzen wil gaan werken.

De aanklager had een straf van vier jaar cel gevorderd voor de Maasmechelaar voor zijn drie agressieve uithalen. De strafrechter in Tongeren oordeelde dat R. het slachtoffer wel degelijk agressief aanpakte, maar hield rekening met de vraag van de beklaagde voor opschorting van straf. Omdat de man voor Artsen zonder Grenzen wil gaan werken, is het belangrijk dat hij een blanco strafregister kan voorleggen. Hij vroeg en kreeg opschorting van straf. De veertiger moet wel een schadevergoeding van 12.300 euro betalen aan zijn ex. Er werd ook een voorbehoud geformuleerd voor toekomstige medische kosten die het slachtoffer nog zou moeten betalen. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Landsman

  Geloofd toch niemand, wereld vreemde rechters.

 • Eddy Vermeulen

  Je riskeert 4 jaar cel en dan zeg je gewoon dat je voor Artsen zonder Grenzen gaat werken. Om wat te doen? En ze trappen er nog in ook. Je moet wel heel naïef zijn om zulke zever te geloven.

 • alain schils

  Goedkoop weggekomen. Je gaat zogezegd voor het goede doel werken. Over de oversten van de hulpverleners kun je je ook al vragen stellen en de rechter beslist dat hij zich bij die bende mag voegen.

 • Paul Philippaerts

  Voor zulke onmenselijke folterpraktijken opschorting van straf. 70 rijden waar 50 mag 192.000€ euro boete. Die laatsten waren oneerbiedig geweest tegen de mijnheer de juge. En de maasmechelaar was heel ootmoedig met teneergeslagen ogen komen beweren dat hij de rest van zijn leven goede werken gaat uitvoeren.