Eén op vijf fietsers niet in orde met verlichting

Beeld ter illustratie.
politie kruibeke/temse Beeld ter illustratie.
De politie heeft woensdag tussen 7.30 uur en 14.30 uur een controle gehouden op de Koning Albertlaan en de Rijksweg in Maasmechelen, en op de Bessemerstraat in Lanaken. Eén op vijf van de gecontroleerde fietsers bleek niet in orde.

In totaal werden 48 fietsers onderworpen aan een controle. Voor 10 fietsers werd er een proces-verbaal opgesteld omdat de vereiste verlichting niet werkte en/of reflectoren ontbraken. Eén bestuurder van een voertuig werd beboet omdat er meer personen in het voertuig zaten dan dat er zitplaatsen zijn en twee bestuurders kregen een proces-verbaal omdat de kinderen niet goed vastgemaakt werden met de gordel, en het vereiste kinderzitje ontbrak. De gecontroleerde bromfietsen waren in orde.

In het kader van de winter BOB-campagne werden 473 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Eén persoon had gedronken en zijn rijbewijs werd ingehouden voor zes uur. Eén bestuurder kreeg een boete voor het gebruik van de gsm achter het stuur.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rik Meeuwissen

    Op de Bessemerstaat richting school Sparrendalis het al jaren zo dat de schoolgaande de meeste geen licht aan de fiets hebben en er gewoon met 3,4,5, naast elkaar fietsen en het is dikwijls genoeg gemeld, de Overheid doet er gewoon niks aan.

  • albert janssen

    1 op 5??? Echt niet he. Doe eens meer moeite en op verschillende plaatsen. Rotonde politie bv. Het worden er rap 3 a 4 op 5!!