Drie gewonden bij zwaar ongeval op E314 in Maasmechelen, rijstroken vrijgemaakt

Door het ongeval raakte de E314 volledig versperd.
Marco Mariotti Door het ongeval raakte de E314 volledig versperd.
Het verkeer op de E314 richting Nederland liep vanmiddag volledig in het honderd door een zwaar verkeersongeval in Boorsem bij Maasmechelen. Er vielen drie gewonden. 

De brandweer werd kort voor 14 uur opgeroepen voor een bevrijding. De politiediensten verspreidden vervolgens de waarschuwing aan de andere automobilisten om in hun voertuig te blijven zitten. De brandweer moest een vrouw bevrijden die in een van de wagens gekneld zat. Ze kreeg de eerste zorgen van een mug-team toegediend. 

Drie personenwagens en een vrachtwagen met een brandbaar goedje waren bij de aanrijding betrokken. Een van de personenwagens was in de vangrail beland. 

Nadat de zwaar beschadigde personenwagen getakeld was, kon de Hamse sleepdienst beginnen met de vrachtwagen te takelen. Er was wel wat vloeistof uit het motorcompartiment van de vrachtwagen gelekt. De brandweer strooide absorptiekorrels, waarna het wegdek met schuim schoongespoten werd. Daarna kon het verkeer richting Nederland weer op gang komen. Door de aanrijding ontstond er een kilometerslange file tot voorbij Genk. Ook het verkeer op de Rijksweg (N78) raakte strop, omdat de opritten van de E314 naar Nederland dichtgeslibd waren. 

Marco Mariotti
Door het ongeval raakte de E314 volledig versperd.
Marco Mariotti Door het ongeval raakte de E314 volledig versperd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.