Dertiger verkracht tienermeisje in auto, amper uur later randt hij tweede slachtoffer aan: twee jaar cel met uitstel

Mine Dalemans
Een 32-jarige Maasmechelaar is veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel omdat hij op 22 juli 2016 twee tienermeisjes aanrandde. Om 9.45 uur pikte hij een 17-jarig meisje op aan de bushalte in Maasmechelen en verkrachtte hij haar in zijn auto. Een uur later meldde een 19-jarig slachtoffer aan de politie dat de dertiger haar zijn geslachtsdeel had laten zien en haar meermaals had gevraagd hem te bevredigen. De man werd ook vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

H. (32) probeerde de strafrechter in Tongeren ervan te overtuigen dat hij het 17-jarig meisje alleen maar wilde helpen. “Ze stond al twee uur te wachten aan de bushalte in Maasmechelen om naar haar vriend in Antwerpen te gaan. Ik heb haar voorgesteld om haar naar het station in Genk te brengen. In de auto gaf zij mij een kus op de mond. Ik heb tijdens die kus gewoon haar bovenbeen aangeraakt, meer niet. Toen ik vernam dat ze 17 jaar oud was, voelde ik mij niet meer verplicht om haar naar het station in Genk te brengen. Ik heb haar aan de bushalte afgezet op de weg van As naar Genk.”

De strafrechter in Tongeren geloofde niets van zijn verhaal en veroordeelde de dertiger voor verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en openbare zedenschennis. “Het is maatschappelijk niet aanvaard dat een volwassen man onder valse voorwendselen een rit aanbiedt aan een jong, kwetsbaar meisje en haar tijdens deze rit meermaals fysiek benadert waardoor zij helemaal in paniek geraakt,” klonk het vonnis.

Het minderjarig meisje belde onmiddellijk in paniek de hulpdiensten nadat ze uit de auto werd gezet. Ze maakte melding van de verkrachting en wist niet waar ze was. Volgens het slachtoffer had de man haar ook gevraagd hem oraal te bevredigen.

Een goed uur later volgde een tweede klacht. Volgens dat 19-jarige slachtoffer liet de dertiger haar zijn geslachtsdeel zien op een parking en vroeg hij haar meermaals hem oraal te bevredigen. “Dat is niet waar,” counterde H. “Ik moest naar het toilet en had mijn broek al opengedaan.” Tijdens zijn gesprek bij de gerechtspsychiater gaf hij de laatste feiten wel toe. 

Beide slachtoffers herkenden de dertiger tijdens een fotoconfrontatie.De celstraf van twee jaar werd opgelegd met uitstel onder voorwaarden. Een van de voorwaarden is dat de man zich laat begeleiden.