Dertiger die 15 vrouwen verdoofde, beroofde en/of verkrachtte moet zeven jaar de cel in

Serieverkrachter Fouad K.
VTM Serieverkrachter Fouad K.
De Maasmechelse serieverkrachter Fouad K. (38) is veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. De man is schuldig aan het verdoven, verkrachten en/of beroven van minstens vijftien vrouwen tussen 2012 en 2016. Hij wordt voor tien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank, verliest tien jaar zijn burgerrechten en moet ruim 30.000 euro aan de slachtoffers betalen. 

De dertiger sprak maandenlang systematisch af via de datingsite Twoo onder een vals profiel. Hij gaf zich uit als Raf of Rafaëllo en creëerde een totaal verzonnen identiteit met een foto van een wielrenner met zonnebril, een job als technieker en een witte Ford Focus als wagen. Vervolgens beoogde hij een fysieke ontmoeting op een geïsoleerde plaats, hetzij op een afgelegen parking of bij de slachtoffers thuis in afwezigheid van derden. 

De man was enerzijds uit op de bevrediging van zijn seksuele driften. Dat gebeurde al dan niet op vrijwillige basis. Verder wilde hij de vrouwen ook bestelen. Hij probeerde hun cash geld mee te graaien of richtte zich op betaalkaarten met het oog op later geldafhalingen, overschrijvingen of betalingen.

Verkrachtingsdrug

Fouad gebruikte afhankelijk van de situatie een verkrachtingsdrug die hij toediende via een alcoholische drank of een fruitsapje. Op die manier raakten de vrouwen verdoofd en kon hij probleemloos toeslaan. In een soort fase tussen bewustzijn en verdoving vertelden de vrouwen zelfs de codes van hun kaarten. 

De dertiger kon tijdens de behandeling chronologisch en in detail een overzicht geven van zijn daden. Daarbij gaf hij probleemloos toe dat hij de dames wilde beroven en er niet voor terugdeinsde verdovende middelen te gebruiken. “Ik deed de rohypnol in een drankje en hoopte dat de vrouwen mij niet meer zouden herinneren. Zelf had ik een ‘halfke’ geprobeerd en werd er een beetje suf van. Achteraf besefte ik dat de combinatie met alcohol ertoe had kunnen leiden dat één van de dames nooit meer wakker werd.”

Gokken

Het geld dat Fouad binnenhaalde, gebruikte hij om in te zetten bij het gokken of vloeide naar zijn kind. Ongeveer 5.000 euro werd verbeurdverklaard. Verder moet de man aan zes burgerlijke partijen rum 30.000 euro aan schadevergoedingen betalen. Voor één partij is het geld louter provisioneel en wordt er een deskundig onderzoek bevolen. 

“De feiten moeten voor de slachtoffers een bijzonder traumatische ervaring zijn geweest, temeer ingevolge het gebruik van de verkrachtingsdrug en de afwezigheid van herinnering", staat te lezen in het vonnis. Eén van de slachtoffers verklaarde hoe ze na het drinken van de drug vier uur later wakker werd in haar wagen en volledig de kluts kwijt was: “Ik had wel een halfuur nodig om terug tot mijn positieven te komen. Ik zag dat mijn handtas was doorzocht. Er ontbrak één bankkaart. Achteraf bleek dat de man ook een tweede bankkaart had gestolen, maar die had hij al teruggebracht. Ik weet niet of ik ook slachtoffer ben geworden van een aanranding, dat is een vraag die nooit beantwoord zal worden.” 
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Klaus Van Damme

  Zulke zware straf, amaaaaaai! In Amerika krijg je hiervoor de doodstraf! Dat komt er van met een ultra linkse cd&v'er als minister van justitie! Paterke Geens slaat weer toe en veroordeeld slachtoffers tot zwaardere straf dan dader! Misschien hoog tijd om van fouadke een voorbeeld te maken, snappie...

 • Carlo Verstappen

  Niet te geloven! voor iedere vrouw moet hij minstens 7 jaar krijgen. Waar zitten die rechters hun verstand?

 • Guy Van Severen

  Die moslims mogen hier alles ! Straks weer goed bepamperd en hij kan terug zijn gang gaan !

 • luc verriest

  Wat voorarrest eraf, zich een beetje gedragen in de gevangenis, en binnenkort mag hij deze weer verlaten, al dan niet met een enkelbandje. En schadevergoedingen? Ik denk niet dat de slachtoffers ooit een euro zullen zien van deze kerel.

 • Hans De Lille

  Dat is wat men een “package deal” noemt.