De grootste Manneken Pis van het land staat in... Maasmechelen Village

Manneke Pis in Maasmechelen Village.
Karolien Coenen Manneke Pis in Maasmechelen Village.
Van april tot september wordt de Village overgenomen door Charles Kaisin, de excentrieke Belgische ontwerper. Hij bouwt Maasmechelen Village daarom om tot een kunstinstallatie in de Belgische driekleur en dropte er een zes meter hoge Manneken pis.

Het merkendorp krijgt een algemene look gebaseerd op Atomium-achtige bollen in de kleuren van de Belgische vlag. Maar dé eyecatcher is ongetwijfeld een zes meter hoge Manneken Pis. “Meteen ook de grootste 3D-print van Europa", zegt directeur David Winkels. “Charles Kaisin is een duizendpoot, die ook nog eens “Proud to be Belgian” is. Zijn werk is zintuigelijk, grappig, maar altijd onverwacht. Hij speelt graag met de zintuigen om zo een totaal nieuwe ervaring te creëren.”

Chinezen poseren dolblij aan het beeld.
Karolien Coenen Chinezen poseren dolblij aan het beeld.

Talentvolle Belgen

Door Maasmechelen Village aan te kleden in een rood-zwart-gele print, de kleuren van de Belgische vlag, wil architect-designer Charles Kaisin een pure Belgische beleving creëren. “We hebben ontzettend veel talent in huis, maar vaak minimaliseren we dat zelf. Er is zoveel energie, zoveel creativiteit.”

“Denk maar aan de wereldberoemde Belgische modeontwerpers zoals Dries Van Noten, An Demeulemeester en Raf Simons. Of aan Kuifje en De Smurfen, beiden internationaal vermaard. En ook het Belgische voetbal is van topniveau. Allemaal redenen om ons land te vieren en om trots te zijn om Belg te zijn.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.