Celstraf voor twintiger die foutparkeerder in het gezicht bijt

"Ik vind het zelf schandalig dat ik gebeten heb"

L., een twintiger uit Dilsen-Stokkem, is door de strafrechtbank in Tongeren veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden met uitstel en een boete van 800 euro omdat hij de laatste drie jaar verschillende slachtoffers in Maasmechelen agressief aanpakte. Zo bewerkte hij in januari van dit jaar een man, die hem in het verkeer had gehinderd, met een stroomstootwapen. Op 25 februari beet hij een ‘foutparkeerder’ aan een tankstation ‘als een vampier’ in het gezicht na een uit de hand gelopen discussie.

De rechtbank in Tongeren.
belga De rechtbank in Tongeren.

“Ik kan nu nog niet geloven dat hij mij in mijn gezicht gebeten heeft,” beschreef het slachtoffer zelf voor de rechtbank. “Ik zie de letsels daarvan nog elke dag in de spiegel.” L. moet de man een voorlopige schadevergoeding van 2.000 euro betalen. Er werd een deskundige aangesteld om zijn definitieve schade te begroten. De twintiger sloeg ook de vriendin van het slachtoffer buiten bewustzijn. Aan haar moet L. een vergoeding van 750 euro betalen. De Dilsenaar gaf voor de strafrechter toe dat hij zijn tegenstander had gebeten. “We hadden een discussie, er ontstond een gevecht en ik heb gebeten om los te komen. Dat ik gebeten heb vind ik zelf schandalig, dat kan echt niet” benadrukte hij.

Lijnbus klemgereden

Tussen 2015 en 2017 had de agressieveling zijn ex-werkgever al ‘een lap in zijn gezicht gegeven’ na een misplaatste grap over zijn vriendin en een bestuurder een rake klap verkocht na een discussie aan een wegversmalling. Op 7 september 2017 reed hij ook een bus van de Lijn met passagiers klem, die daardoor een noodstop moest maken en maar nipt een ongeval kon vermijden. "Ik was aan het rijden en die bus gooide zich voor mij," verdedigde L. zich. "Ik heb twee keer op het raam geklopt om te vragen wat de bedoeling was maar toen waren ze mij vanuit de bus al aan het fotograferen."

Het uitstel van zijn celstraf is gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet de twintiger zich laten begeleiden voor zijn alcohol- en agressieproblematiek. L. bevestigde dat hij dat zal doen. “Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden. Ik zal eraan werken voor mijn gezin. Ik heb nu een zoontje en als ik hem ’s morgens zie lachen ben ik een andere mens.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.