Auto vliegt met hoge snelheid over rotonde en crasht

Een auto nam een spectaculaire duikvlucht in Maasmechelen.
Marco Mariotti Een auto nam een spectaculaire duikvlucht in Maasmechelen.
Aan de Rijksweg in Maasmechelen gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag een spectaculair ongeval. Een auto knalde met hoge snelheid tegen de rotonde aan de E314 en belandde tientallen meters verder in de berm aan de overkant.

De klap moet enorm geweest zijn. Het voertuig met Nederlandse nummerplaat kwam vanuit Lanaken en knalde tegen de borduur van de rotonde. De wagen werd de lucht in gekatapulteerd en kwam aan de overkant terecht op zijn dak.

Getuigen belden de hulpdiensten, waarna twee MUG-artsen en drie ambulances ter plaatse snelden en de eerste zorgen toedienden. Meerdere inzittenden werden met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De lokale politie zette de rotonde in meerdere richtingen af en probeerde het verkeer om te leiden. 

Het verkeer vanuit Lanaken moet richting Maasmechelen Village. Het verkeer vanuit Mechelen-aan-de-Maas moet richting Opgrimbie.

Het voertuig kwam tientallen meters verder terecht.
Marco Mariotti Het voertuig kwam tientallen meters verder terecht.
Twee MUG-artsen kwamen ter plaatse.
Marco Mariotti Twee MUG-artsen kwamen ter plaatse.
De wagen vloog meters de lucht in.
Marco Mariotti De wagen vloog meters de lucht in.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Sempel

  @Jan Cosemans , ik zie op het filmpje behoorlijk wat verlichting , ze moeten gewoon eens de voet van het gaspedaal halen en normaal gaan rijden aan normale snelheden

 • raymond van der craen

  Nochtans geldt hier een snelheidsbeperking tot 70 km/u wat volgens mij nog te hoog is.

 • SERGE VOERMANTROUW

  Met normale snelheden kom je zo iets niet tegen. Toch niet zo gekatapulteerd worden bij een stuurfout. En met aangepaste snelheid heb je de kans om je stuurfout te corrigeren. Ook zonder straatverlichting. Steek het hier niet op de infratructuur he. Schuld van de chauffeur zelf.

 • Jens Lust

  Dus dat wil zeggen overal dat er een rondpunt is moet er maar een tunnel komen in de plaats! Pas de snelheid aan zal al minder ongevallen gebeuren.

 • peter knaap

  een hoop zand op een rijbaan om het zogezegd veiliger te maken. Tunneltje onder graven