"VDL Nedcar onderhandelt nog met BMW"

NedCar in Born.
ANP NedCar in Born.
VDL Nedcar in Born onderhandelt nog met opdrachtgever BMW over de productiedoelen voor 2019. Dat zegt de woordvoerder na de berichten over 1.000 bedreigde jobs. 

Volgens de woordvoerder van VDL Nedcar is de exacte impact van de onderhandeling nog niet duidelijk. Dat schrijft De Limburger. "Vooraf was al duidelijk dat 2018 pittig ging worden, met veel productie en dus veel jobs", klinkt het. "Ook was geweten dat het jaar nadien de productie lager kon vallen en dus minder personeel nodig ging zijn." 

Brexit

Bedoeling is dat productiedoelen gedurende het jaar aangepast kunnen worden. Mogelijke verstoringen in de productie van BMW's in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van de brexit, kunnen bijvoorbeeld van invloed zijn op de productie in Born.

Vandaag werken maar liefst 7.000 mensen bij Nedcar, waarvan de helft werknemers via een uitzendbureau. 1.000 Belgen vooral uit Limburg en het Maasland gaan er elke dag hun brood verdienen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.