Exclusief voor abonnees

“Nooit keek mijn papa naar mij om. Tot ik zijn leven moest redden”

Elias Krakowinski met zijn mama Dagmara.
Karolien Coenen Elias Krakowinski met zijn mama Dagmara.
Welgeteld één keer in achttien jaar tijd: zo weinig zag Elias Krakowinski uit Maasmechelen zijn vader. Zijn moeder voedde hem en zijn broer alleen op. Tot Elias enkele weken geleden voor de tweede keer van zijn vader hoorde. Hij heeft leukemie en had stamcellen van zijn kinderen nodig om zijn leven te redden. 

Het was in de koekjesfabriek in Aken dat Dagmara Krakowinski (39) -een Maasmechelse met Poolse roots- de vader van haar kinderen leerde kennen. Zij werkte als achttienjarige boven aan de band, hij beneden in de kelder als verantwoordelijke voor het personeel. 

“Onderweg naar het toilet kon ik door een opening naar beneden kijken en dan zag ik hem daar staan. Dat waren onze kleine ­flirterige momentjes”, vertelt Dagmara. “Hoewel hij een stuk ouder was -twintig jaar, zou later blijken- vond ik dat hij er heel goed uit zag. Een fatsoenlijke man. Al bleek hij wel getrouwd te zijn.” 

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Maca Ronny

  Misschien ook eens de papa zijn verhaal horen vooraleer een mening te geven

 • Serge Aernoudt

  Eén en al bewondering voor die gast en ook zijn moeder en broer voor de instemming. . Chapeau ! Af en toe toch ook eens warm nieuws.

 • Peter De Decker

  Mijn "vader" kijkt reeds 33 jaar niet naar mij om. geen telefoontje, niets. Wat die jongen doet, zou ik nooit doen. Want ik heb totaal geen gevoelsband met die man, mijn zogenoemde vader.

 • emiel wouters

  Van mijn papa weet ik dat hij de beste soep maakte. En toch heb ik hem altijd verdedigd tegen de rest van de familie.

 • vangeel guido

  Dit is mooi .