"Nieuwe Mercedes bekrast en banden lekgestoken"

VANDALEN VERNIELEN 40 AUTO'S IN TWEE WEKEN

De nieuwe Mercedes van Arzu Öztekin werd vernield.
Bart Borgerhoff De nieuwe Mercedes van Arzu Öztekin werd vernield.
Eisden-Tuinwijk is sinds twee weken het slachtoffer van vandalen. In nog geen twee weken werden veertig wagens bekrast of staken ze de banden plat. "De dag dat ik aangifte deed, waren er nog achttien andere slachtoffers", vertelt Arzu Öztekin. De politie is op zoek naar getuigen. Kans bestaat dat het om kwajongens uit de buurt gaat.

Sinds enkele weken wordt de omgeving van de Tuinwijk in Eisden geteisterd door vandalen die voertuigen beschadigen. De politie kreeg al tientallen klachten binnen.


"Volgens onze informatie werden de feiten steeds op woensdagnamiddag of op zondagen gepleegd", klinkt het bij de politie. Het gaat dan over het bekrassen van wagens, maar ook het massaal platsteken van banden. De daders sloegen voornamelijk toe bij geparkeerde voertuigen in de Louis Mercierlaan, de Oude Baan en de Pauwengraaf.


Arzu Öztekin - een schoonheidsspecialiste die in de buurt haar zaak uitbaat - is één van de vele gedupeerden.


"Nog maar enkele maanden geleden kochten we een splinternieuwe Mercedes C-klasse", vertelt ze. "Meestal parkeer ik de wagen aan de voorziene plaatsen in de Louis Mercierlaan naast het cultureel centrum. Tot vorige week mijn man vertelde dat ze de wagen vernield hadden. De zijkant was helemaal bekrast. En niet zomaar met bijvoorbeeld autosleutels, maar echt met een mes. Zo diep zaten de groeven. Ook de banden staken ze plat, je zag de strepen er zo in staan."

Meerdere wagens hier aan de Louis Mercierlaan werden bekrast.
Bart Borgerhoff Meerdere wagens hier aan de Louis Mercierlaan werden bekrast.

Bewakingsbeelden

Öztekin deed meteen aangifte bij de politie, waar ze al tal van oproepen hadden binnengekregen. "Alleen die dag al noteerden de agenten 18 gelijkaardige feiten, allemaal van voertuigen die in de buurt geparkeerd stonden. Ik durf mijn wagen hier nu echt niet meer parkeren. Hopelijk voertuig de politie nu extra controles uit en vinden ze de daders. De schade aan onze wagen loopt op tot duizenden euro's."


Intussen werden ook de bewakingsbeelden opgevraagd van het cultureel centrum om mogelijke daders te identificeren. Of dat al iets opleverde, is voorlopig nog niet duidelijk.


De politie Lanaken-Maasmechelen onderzoekt de feiten van opzettelijke beschadigingen en roept nu op tot mogelijke getuigen. Wie meer informatie heeft, kan zich wenden tot de politie Lanaken-Maasmechelen op het telefoonnummer 089/47.47.47 of via e-mail info@pzlanaken-maasmechelen.be.