"1.000 banen geschrapt bij VDL Nedcar"

Bij autobouwer Nedcar in Born werken enkele honderden Belgen.
Foto ANP Bij autobouwer Nedcar in Born werken enkele honderden Belgen.
Bij VDL Nedcar worden in november zo’n duizend banen geschrapt. Dat schrijft het Nederlandse dagblad De Limburger. Volgens insiders het gevolg van een aanzienlijke productiebeperking komend jaar.

BMW zou 40.000 tot 60.000 auto’s minder bouwen in Born. NedCar zelf wil het nieuws bevestigen noch ontkennen.

De turbulentie op de automarkt – dieselcrisis, nieuwe emissietests, internationale handelsconflicten – dwingen BMW tot voorzichtigheid, klinkt het in de Nederlandse pers. Het concern heeft net als andere autofabrikanten, last van annuleringen en een stevige rem op de vraag naar nieuwe auto’s. In alle BMW-fabrieken wordt de productie beperkt, zo maakte het concern eerder bekend. De nadruk ligt op winstgevendheid.

Maasland

Er werken enkele honderden mensen uit het Maasland bij de autofabrikant. Na de sluiting van Ford Genk, kwamen de vacatures bij Nedcar in Born voor heel wat mensen uit Maasmechelen en omstreken goed van pas.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.