Vrouw vraagt ruim 7000 euro schadevergoeding voor verkeersagressie

"Ze is gek!"

L. (28) uit Maaseik wist niet wat hij hoorde toen de advocate van zijn tegenpartij in de rechtbank 7.349 euro schadevergoeding van hem vorderde voor verkeersagressie. “Ze is gek, ik heb haar niet aangeraakt,” zuchtte hij.

De twintiger bekende voor de strafrechter dat hij in juni, nadat hij op het groot scherm gekeken had naar een WK-voetbalwedstrijd van België, kwaad geworden was en een vrouw met zijn auto had klemgereden. “Ik stak de weg over. Zij claxonneerde en flikkerde met haar lichten, stopte en reed weer door. Ik ben kwaad geworden en heb die auto klemgereden maar ik schrok enorm toen ik zag dat er een vrouw achter het stuur zat en dat zij drie kinderen bij haar in de auto had.” 

L. beschreef dat hij een slag op de auto gaf, maar de vrouw zelf met geen vinger aanraakte. De advocaat van de bestuurster legde medische attesten voor en beweerde het tegendeel. “Hij heeft haar klemgereden aan het verkeerslicht. Zij is dan de parking van de nachtwinkel opgereden en heeft haar raam opengedaan om met hem te kunnen spreken. Hij heeft haar bij de keel gegrepen en ze heeft tegen de kinderen geschreeuwd: 'Bel de politie!'. Ze heeft daar emotionele stress aan overgehouden en pijn aan haar nek. Ze moet daarvoor nu nog pijnstillers nemen.”

De aanklager vorderde een werkstraf en een boete van 100 euro. “Mijnheer ontkent al van in het begin de slagen, maar de doktersattesten spreken voor zich”, beschreef hij. L., die zichzelf verdedigde, vroeg de vrijspraak voor de verkeersagressie en gaf nog mee dat hij de werkstraf niet zag zitten. Vonnis op 29 oktober.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.