Twee uur gratis parking, moet voortbestaan shoppingcenter Kloosterbempden garanderen

Er dreigt acute leegstand in het shoppingcenter.
TONY VAN GALEN Er dreigt acute leegstand in het shoppingcenter.
De stad Maaseik wil vanaf 1 april drastische parkeermaatregelen treffen om de leegstand bij Kloosterbempden tegen te gaan. Twee uur lang mag er gratis geparkeerd worden. 

De Stad kreeg verontrustende berichten over acute dreiging van leegstand in Kloosterbempden. Het bestuur heeft een overleg gehad met de eigenaars van Kloosterbempden - de vastgoedbeheerders Groep Teychené en Heemloc - over de toekomstvisie en de leefbaarheid van de site.

“Aan de gemeenteraad wordt nu een voorstel gedaan om twee uur gratis te parkeren in de ondergrondse parking van Kloosterbempden vanaf 1 april 2019", zegt burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld. “Ook onderzoeken we de mogelijkheden om 15 à 20 parkeerplaatsen bovengronds te realiseren in afwachting van aanpassingen aan het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP).”

Markt

De onduidelijke parkeersituatie op de markt wil de stad ook aanpakken. “De discussie over parkeren op de buitenring moet stoppen. In afwachting van het nieuwe parkeerbeleidsplan wordt een tijdelijke maatregel voorgesteld aan de gemeenteraad om zowel op de binnen- als de buitenring reglementair en betalend te kunnen parkeren.”

“Als college vinden we de inspraak van de bewoners en handelaars heel belangrijk zodat alle ideeën, suggesties en bezorgdheden gedeeld kunnen worden in de opmaak van dit nieuwe parkeerbeleidsplan. Hiervoor zullen binnenkort de nodige stappen genomen worden.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ben Vanhasselt

    Het jaren lang uitbuiten en slecht bestuur heeft die stad kapot gemaakt, tot een onherstelbaar niveau... Maaseik is dood...

  • ferdinand Mug

    Dus de bevoegde schepen Vereecken gaat bijkomende parkeerplaatsen maken in de onmiddellijk omgeving van de al jaren verlieslatende ondergrondse garage. Verder gaat hij een overlast voor de hulpdiensten creëren op de markt door daar bijkomende parkeerplaatsen te maken. Er klopt iets niet en daardoor zal het met nva in Maaseik van kwaad naar erger gaan.

  • Willy Rooselaers

    De mindere inkomsten voor de stad zullen wel weer gecompenseerd worden door het invoeren van hogere gemeentebelastingen. Degenen die geen auto bezitten draaien dan weer voor op.