Spinnerij Mefil sluit definitief de deuren

Spinnerij Mefil aan Industrieterrein Jagersborg in Maaseik legt de boeken neer. 45 mensen verliezen hun werk bij het bedrijf dat al sinds de jaren zestig actief.

"Het klopt dat de middagdienst niet aan zijn shift is moeten beginnen", vertelt Bob Van Laecke van het ACV. "Ze werden naar huis gestuurd door curatoren."

Productie afgewerkt

Volgens insiders wordt vanaf maandag enkel nog de voorziene productie afgewerkt. "Om elf uur in de voormiddag kregen we het bericht dat ze de boeken hadden neergelegd", klinkt het bij één van de werknemers. "Om 12 uur was het over en uit. De aandeelhouder heeft ons te woord gestaan en verteld dat ze tot op het laatste moment nieuwe investeerders zochten. Dat blijkt niet gelukt." Met de sluiting van het bedrijf staan 45 personeelsleden op straat staan. Een tweede klap voor de stad Maaseik en Jagersborg op korte tijd.

Derde sluiting in regio

Begin deze maand raakte al bekend dat Champignoncultuur de boeken neerlegde. Daar verliezen meer dan 100 arbeiders hun werk. Het personeel legde nog zes dagen het werk neer, aangezien hun loon te laat gestort werd, maar het kwaad was al geschied.

Van Hool

Ook bij busbouwer Van Hool in Bree kondigde de directie een intentie aan tot sluiting. Daar staan 161 banen op het spel. Een derde klap voor de regio. Zowel in Bree als in Maaseik werken heel wat mensen uit Noord-Oost Limburg. In al de bedrijven werkten veel arbeiders met tientallen dienstjaren op de teller. (MMM)