Speel troeven harder uit

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN MAASEIK

Het Shoppingcomplex Kloosterbempden heeft niet het gewenste aanzuigeffect.
TONY VAN GALEN Het Shoppingcomplex Kloosterbempden heeft niet het gewenste aanzuigeffect.
Het Shoppingcomplex Kloosterbempden zorgt niet voor het juiste aanzuigeffect. Nog te veel mensen kiezen voor de buursteden. Wat doet de stad floreren inzake toerisme?

Gunter Haeldermans van CD&V Maaseik vindt dat Maaseik genoeg troeven heeft inzake toerisme. "Het cultuurhistorisch verleden, waterrecreatie, fietstoerisme en groen. We moeten dat uitspelen én meer ontwikkelen. Koppel dat allemaal aan het mooiste marktplein van Vlaanderen. Enkel zo kan je ervoor zorgen dat de stad nog meer dan ooit bruist."


Johan Tollaenaere (Open Vld) wil als stad naar vakantiebeurzen gaan en meer reclame maken. "Betere ontsluiting speelt natuurlijk ook een rol. Specifiek wat Kloosterbempden betreft krijgen we een groot probleem want de winkels gaan er weg trekken. Door het Muntplein opnieuw parking te maken, kan de link met de binnenstad hersteld worden. Wij willen gaan voor een topwoonstad. Dat betekent dat onnodig verkeer uit de binnenstad blijft. Qua e-commerce zouden we een groot logistiek punt dichtbij de grens samen met een afhaalpunt in de stad moeten bouwen."


Dorpen


De N-VA wil meer aandacht voor Opoeteren en Neeroeteren. "Die deelgemeenten verdienen een eigen toeristische dienst, vooral tijdens de zomermaanden als duizenden jongeren hier op bivak komen. Er is nood aan een digitaal platform waar je via een agenda alle evenementen kan terugvinden, rondleidingen in de stad en natuur, de Maasvallei, het Oeterdal en de betrokken B&B en horeca." (MMM)