Roemenen maken 12.000 euro buit bij 7 diefstallen in Colruyt-winkels: 20 maanden cel gevraagd

Mine Dalemans
Roemenen S. (33) en C. (51) pleegden in oktober vorig jaar in vier dagen tijd zeven diefstallen in Colruyt-winkels over heel België, waaronder ook in Maaseik, Bree en Zonhoven. De twee maakten ruim 12.000 euro buit en riskeren 20 maanden cel.

“Ik had problemen met mijn kind, dat autisme heef”, zei C. tegen de strafrechter. “Ik had geen geld om alle rekeningen en dokterskosten te betalen. Ik ben naar België gekomen om werk te zoeken maar ik kreeg te horen dat ik niet in het zwart aan de slag kon. Ik had geen domicilie in België dus officieel kon ik ook niet werken. Mijn kind kon behandeld worden maar dan had ik 10.000 euro nodig.”

Volgens de aanklager haalde de twee een grote buit binnen. Ze kozen allerhande artikels uit, van scheermesjes tot champagneflessen en opzetborstels voor elektrische tandenborstels. “Ze gingen altijd op dezelfde manier te werk. Ze werkten met een doos, waar ze de artikels in plaatsten die ze daarna verborgen door er andere goederen op te leggen. In Bree verstopten ze de buit onder hun jas.” Naast de celstraf riskeren de twee ook een boete van 2.400 euro. Vonnis op 12 maart.