Processierups eindelijk onder controle

Verdelging van de processierupsen.
Benoit De Freine Verdelging van de processierupsen.
De nesten met processierupsen vlakbij woonwijken in Maaseik zijn allemaal verwijderd. “Natuur en Bos gaat ook maatregelen nemen in natuurgebied waar mensen dichtbij wonen”, zegt burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) opgelucht.

“Het zal helaas te laat zijn om de rupsen te verdelgen, want ze zullen binnenkort uitgevlogen zijn en zorgen voor veel nakomelingen”, weet de burgemeester. “Maar het zal wel helpen om de bestaande nesten te verwijderen. Zo voorkomen we dat de schadelijke haartjes nog verder verspreid worden met de wind. In onze stad zal men op die manier al het toeristisch fietspad van de Vlaak naar Voorshoven aanpakken.”

Toekomstplan

Verder vindt Tollenaere het hoog tijd om het probleem degelijk aan te pakken op lange termijn. “Dat kan via meer biodiversiteit in de natuurgebieden en herhaaldelijk spuiten met de bacterie die de rupsen verdelgt.” Een meldingspunt, zoals in de provincie Antwerpen, is ook nodig vindt de burgemeester.

Wie na de opruimwerken toch nog nesten in de buurt van woonwijken vindt, kan dat melden via info@maaseik.be of op 089/560.560.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.