Oud-schepen en onderwijzer Theo Boonen overleden

Theo Boonen.
Foto Kos Theo Boonen.
Voormalig schepen Theo Boonen uit Neeroeteren (Maaseik) is op 73-jarige leeftijd overleden. Boonen was ook jarenlang meester in de lagere school in Neeroeteren. Boonen was vijf maanden ziek en stierf aan longkanker.

"'Meister' Boonen was één van de pioniers van onze school en heeft zo'n duizend kinderen van het dorp in zijn derde leerjaar zien passeren", reageert men bij Basisschool Go! De Springplank in Neeroeteren. "Boonen zetelde in de gemeenteraad van 1989 tot 2007 en was ook elf jaar schepen. In 2008 benoemde de gemeenteraad hem tot ereschepen", vertelt raadslid en voormalig burgemeester Ghislain Vermassen (s.pa/Vooruit). "Altijd plichtbewust, opgewekt en veel zin voor humor."


Boonen was ook jarenlang lid van het Limburgs uitvoerend voetbalcomité. De laatste jaren was hij een zeer geëngageerd voorzitter van S PLus (socialistische organisatie van de senioren). "Deze vereniging kende een ongekende bloei onder zijn voorzitterschap en hij was daar zeer fier op. Maaseik verliest een persoonlijkheid en een zeer sociaal bewogen man", aldus Vermassen. Dat Boonen graag gezien was, blijkt ook uit de vele reacties op sociale media. "Een geweldige man met het hart op de juiste plaats voor iedereen", zegt Heidi. "Hij zal zeker gemist worden in Neeroeteren." Volgens Talitha was Boonen de tofste meester ooit. "Een zeer wijze en zachtaardig persoon. Rust zacht, lieve meester." (GBO)