Los dossier crossterrein toch op

Het crossterrein van Maaseik ging vorig jaar tegen de vlakte. Momenteel loopt er een onderzoek naar bodemvervuiling. Krijgt de stad van Stefan Everts ooit nog een alternatief?
Van Galen Het crossterrein van Maaseik ging vorig jaar tegen de vlakte. Momenteel loopt er een onderzoek naar bodemvervuiling. Krijgt de stad van Stefan Everts ooit nog een alternatief?
Het crosterrein van Maaseik ging vorig jaar tegen de vlakte. Momenteel loopt er een onderzoek naar bodemvervuiling. Krijgt de stad van Stefan Everts ooit nog een alternatief?

"Maaseik is de bakermat van de cross", vindt Johan Tollenaere van Open Vld. "Occasioneel zou er een cross moeten georganiseerd worden in Neeroeteren. Misschien een weidecross aan de sporthal. Mensen moeten hun sport kunnen beoefenen maar met duidelijke beperkingen om anderen rust te gunnen. Op het bewuste terrein moet recreatie mogelijk blijven." Ook N-VA dat in de oppositie zit, betreurt het aanslepend dossier. "Een gemiste kans zoals er velen zijn", zegt Marc Vereecken (N-VA). "Wanneer je binnen je gemeente een generatielang crosskapioenen hebt is het onbegrijpelijk dat je dit zomaar laat begaan. We moeten alternatieven aanbieden om samen met de motorclub te zoeken naar een nieuwe locatie om tenminste jaarlijks een wedstrijd te kunnen organiseren."

Gunter Haeldermans lijsttrekker bij CD&V vindt dat het openbaar domein goed beheerd moet worden. "Wij hebben zeker niets tegen de cross. Alleen kan enkel de Vlaamse regering over een nieuw crossterrein beslissen. Wij zullen onze medewerking geven om hieraan mee te werken. Ik wil wel meegeven dat wij op dit moment in Maaseik een schitterende sportinfrastructuur hebben. Daardoor kunnen inwoners zoveel mogelijk allerlei sporten uitoefenen. Ik durf bijna zeggen dat wij de meest sportieve gemeente zijn van Limburg." (MMM)