Laad- en loszone is geen parking

Rechter niet meer mild voor parkeren op laad- en loszone

De borden zijn duidelijk: uitsluitend laden en lossen.
GBO De borden zijn duidelijk: uitsluitend laden en lossen.
De politierechter in Maaseik heeft de uitbater van een horecazaak in de Bosstraat te Maaseik een geldboete gegeven van 177 euro. De man kreeg al vaker pv's omdat hij regelmatig parkeert op de laad- en loszone aan het Kolonel Aertsplein.

In november vorig jaar sprak de rechter hem nog vrij voor een gelijkaardige overtreding. De overtreder gaf toen als uitleg dat hij op de laad- en loszone regelmatig stopt om even wasgoed en boodschappen uit te laden en naar zijn zaak in de Bosstraat te dragen. "Laden en lossen voor mijn zaak in de Bosstraat is niet altijd mogelijk en daarom gebruik ik de laad- en loszone", legt hij uit. "Maar de politie slingert mij voortdurend op de bon. Ik ga dit opnieuw bespreken met de burgemeester", reageerde hij tegen de rechter.

Je auto minutenlang alleen achterlaten op de laad- en loszone, dat mag niet

Politierechter Maaseik

De politierechter is van oordeel dat dit niet kan blijven duren. "Je hebt al zo vaak gezegd dat je dit probleem gaat bespreken met de burgemeester. Je moet zelf een oplossing zoeken en je verantwoordelijkheid nemen. Er staan daar vaak auto's, maar die strook aan het plein is geen parking. Laden en lossen mag wel. Je auto minutenlang alleen achterlaten, dat mag niet. Zo moeilijk is dat toch niet", aldus de politierechter. 

De laad- en loszone ligt dicht bij de winkels. Voor veel bezoekers de ideale plaats om even te parkeren.
GBO De laad- en loszone ligt dicht bij de winkels. Voor veel bezoekers de ideale plaats om even te parkeren.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.