Exclusief voor abonnees

Doodrijder (31) Nederlands koppel blijft aangehouden, Neeroeteren in rouw

De Kinrooiersteenweg tussen Neeroeteren en Kinrooi. Ook wel gekend als de ‘dodenbaan’.
Benoit De Freine De Kinrooiersteenweg tussen Neeroeteren en Kinrooi. Ook wel gekend als de ‘dodenbaan’.
De raadkamer van Tongeren heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van de 31-jarige doodrijder van het Nederlandse koppel afgelopen zaterdag. Bij de Maaseikenaar werd een alcoholpromillage van 1,95 vastgesteld, gelijk aan het drinken van ongeveer zeven pintjes. Ondertussen is Neeroeteren in rouw, want behalve dat koppel overleed afgelopen donderdag op diezelfde Kinrooiersteenweg ook een 22-jarige jongeman.

In het Maasland is de Kinrooiersteenweg momenteel gespreksonderwerp nummer 1. Met maar liefst vier dodelijke slachtoffers in een maand tijd, maakte deze beruchte gewestweg tussen Kinrooi en Neeroeteren haar reputatie van ‘dodenbaan’ opnieuw waar. De burgemeesters van beide gemeenten kondigden alvast de komst van een trajectcontrole aan, alsook extra snelheidscontroles en tijdelijke verkeersborden. Ook aan een alternatieve fietsroute wordt gewerkt.

Voor vier mensen uit Neeroeteren komen alle extra maatregelen helaas te laat: de 22-jarige man uit Neeroeteren die op zondag 14 juli overleed, het Nederlands koppel (48 en 49 jaar) dat al een tijdje in Maaseik woonde en de 22-jarige man uit Neeroeteren die donderdag om het leven kwam.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Heffens

    Trek zijn rijbewijs levenland in. Dat is de enige straf die effectief werkt.

  • Rik Taminol

    Die trajectcontrole heeft niks met de dodenbaan te maken, is alweer pure geldklopperij. Willen ze er echt wat aan doen zou men beter verkeerseilanden plaatsen ipv in de mensen hun zakken te zitten! Kijk maar naar het verkeerseiland wat verderop aan de grens Kessenich/Nederland...