Dierenbeul aan het werk? Vos vastgebonden met ijzerdraad aan zware steen

De steen en de ijzerdraad hing nog rond het diertje.
Natuurhulpcentrum De steen en de ijzerdraad hing nog rond het diertje.
Een wandelaar heeft in Maaseik woensdagavond een triestige ontdekking gedaan. Een vos lag vastgebonden met ijzerdraad aan een baksteen in een rioleringsbuis. De brandweer én het Natuurhulpcentrum moesten het dier bevrijden.

Het was op de grens van Ophoven dat het diertje in het midden van een weiland gekneld lag in een buis. Hoe het dier er terechtkwam, is niet duidelijk, maar al snel bleek dat er ijzerdraad rond zijn middel hing. Aan het uiteinde van de draad hing een zware steen waardoor de vos niet weg kon. 

Het Natuurhulpcentrum en de brandweer kwamen ter plaatse om het diertje te bevrijden. Dat lukte ook, waarna het naar het centrum in Opglabbeek werd gebracht. Daar wordt het momenteel verzorgd. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • carmen Van de casteele

  Wat een zieke gestoorde mensen er vrij rond lopen. Die zijn een gevaar voor de mens en het dier. Straf deze met zware boetes en effectieve straffen, de wetgeving moet dringend veranderen, en deze straffen effectief uitvoeren en inderdaad dit geld overmaken aan organisaties die deze dieren verzorgt.

 • Mi Janssens

  Hoe walgelijk en gestoord moet men zijn! Gaat men eindelijk deze dierenbeulen eens zwaar straffen!

 • issie cardoza

  Wim schalley Die vos is in een strop van een stroper gelopen. Ijzerdraad en een baksteen zijn gekende technieken om hazen of konijnen te stropen, de vos had pech. wel gruwelijke manier :-(

 • myriam michiels

  Wat is er gaande met de mensen tegenwoordig. Heb je frustraties, awel, loop eens tegen ne muur of klop op de muur. Val geen dieren aan die zich niet kunnen weren. Lafaard !!!!!

 • Andra Van driessche

  Boos bozer boost op zulke beulen