Dichte begroeiing bemoeilijkt zoekactie naar Elke Wevers

De ouders van de vermiste Elke Wevers (midden) luisteren naar de bevindingen van het reddingsteam Argos.
Foto Mine Dalemans De ouders van de vermiste Elke Wevers (midden) luisteren naar de bevindingen van het reddingsteam Argos.
Het reddingshondenteam Argos heeft zondag samen met ouders René en Elza in het natuurgebied Tösch in Neeroeteren gezocht naar de vermiste Elke Wevers. Het leverde geen spoor op van de vrouw, die al sinds 9 december 2010 vermist is. De dichte begroeiing bemoeilijkte de zoekactie.

Voor de politie is de zaak Elke Wevers intussen een cold case geworden. Alle zoekpogingen leverden geen concreet spoor op over wat er met de vrouw is gebeurd op die bewuste dag bijna vijf jaar geleden. Ouders René en Elza blijven dus nog steeds met vragen achter en blijven zoeken naar hun dochter, die op het moment van haar verdwijning 32 jaar was. Gisteren doorzochten ze samen met reddingshondenteam Argos het natuurgebied Tösch in Neeroeteren.


"De zoekactie heeft helaas niets opgeleverd", zucht vader René. "We onderzochten een spoor van een verdachte wagen die de dag na Elkes verdwijning in het natuurgebied was gezien. In april zochten we er een eerste keer, maar het gebied was te groot voor de honden om in een keer te doorzoeken. Bovendien was het toen te drassig. Nu hebben we samen het andere stuk doorzocht."


"Met drie gecertificeerde speurhonden en verschillende vrijwilligers hebben we het natuurgebied uitgekamd", zegt Lode Eurlings van reddingshondenteam Argos. "Jammer genoeg zonder resultaat of spoor van Elke. Het gebied was ook moeilijk toegankelijk. Op sommige plaatsen konden we niet komen omdat het was begroeid met braamstruiken, takken en andere struiken."


Voorlopig is dit de laatste zoektocht. "Er staan de eerstvolgende weken of maanden geen nieuwe zoekacties op het programma", zegt René. "Maar we blijven naar onze dochter zoeken. Dat is het enige wat we nog kunnen doen."


Argos zal de familie Wevers blijven ondersteunen. "Moesten René of Elza iets weten of ons op een of andere manier nodig hebben, dan staan we ter beschikking", besluit Eurlings. (JDSL)