"Wij zijn klaar voor de play-offs"

ETHIAS LEAGUE Ivan Janssen - N. Maaseik

Maaseik won met duidelijke cijfers op het veld van Menen en mag straks als nummer drie de play-offs in. De Maaslanders toonden veel grinta en stilaan het ware gezicht. "Dat is zo, de hand van Castellani wordt steeds duidelijker", vertelt diens assistent Ivan Janssen.

Volleybal

"Een topmatch", was er na afloop te horen. Als dat zo was, dan moet het verschil met de match tegen Gent groot geweest zijn. "Het was inderdaad een goede wedstrijd van ons, maar zo slecht was het tegen Gent ook weer niet", oppert Janssen. "Ik heb inderdaad gehoord dat men zich vragen stelde bij ons niveau tegen de Oost-Vlamingen. De tweede set was niet goed, maar dat was zeker niet het geval voor de hele wedstrijd. Maar goed, Menen dus. Het spelletje begint steeds mooier te worden bij ons. Ja, het systeem klopt."


Het systeem is wat de Argentijnse trainer zijn spelers op training bijbrengt. Niet zo maar iets doen met de bal, maar creatieve oplossingen zoeken. "Inderdaad. Het heeft even tijd gekost, maar stilaan mag Maaseik zijn plaats weer opeisen. Weet je, wij schoven een negen op negen in de laatste drie wedstrijden van de reguliere competitie naar voor en intussen zijn het er al zes. Zaterdag komt Lennik, wij mogen en kunnen nog altijd voor het maximum van de punten gaan. Niet dat die extra punten nog een rol spelen, maar voor de hoofdjes zou winst de tegen de leidersploeg wel een goede zaak zijn."


Daarna volgen de play-offs, Maaseik is net op tijd klaar.


"Ik denk het wel, al moeten er nog kleine probleempjes opgelost worden", stelt Janssen.


"Door de onbeschikbaarheid van Max Staples, krijgt Gijs Jorna even een andere rol en speelt Sebastien Dumont op de libero. Dat is geen verzwakking want Sebastien is de voorbije weken open gebloeid, ja, met dank aan de nieuwe coach."


"Hopelijk staan wij er in de eindronde weer. Roeselare is de grote favoriet. Het filmpje dat de spelers vorige week maakten met de volleybal in de ruimte, zegt genoeg. De West-Vlamingen spelen misschien wel buiten het heelal." (KWP)