"Ik heb nog veel te leren"

NIEUWKOMER KAMIL RYCHLICKI NEEMT MAASEIK OP SLEEPTOUW BEKER VAN BELGIË

Facundo Santucci, Kamil Rychlicki (nr. 11), Robert Bontje en Nikodem Wolanski vieren de overwinning.
Dick Demey Facundo Santucci, Kamil Rychlicki (nr. 11), Robert Bontje en Nikodem Wolanski vieren de overwinning.
Maaseik verslikte zich woensdagavond in de bekerpartij alleen in de eerste set in een gretig Achel. Daarna hielden de Noord-Limburgers de druk op de ketel, maar Noliko kwam niet meer in de problemen. De grote winnaar van de avond was het talrijk opgekomen publiek in de Achelse Koekoek. "Dit was een echte propagandamatch", klonk het bij Kamil Rychlicki.

Volleybal

De jonge Luxemburgse nieuwkomer had overschot van gelijk. Een enthousiaste Achel speelde meer dan behoorlijk mee. De eerste set zou net zo goed uit een competitiematch in de Liga A kunnen gekomen zijn. "Jammer dat Achel de overstap niet heeft willen maken. De ploeg zou er absoluut niet misstaan hebben", vertelt René Corstjens, woensdagavond commentator in de perstribune. De voormalig manager was ook lovend over de nieuwkomers bij Noliko. Niet in het minst over Rycklicki. "Vergeet niet dat hij nog maar negentien jaar is. Zoveel klasse en vooral veel goesting om het te bewijzen. Hij heeft vorig seizoen al een paar keer mee getraind bij ons."


"Als ik geen goesting zou hebben, dan was ik beter in Luxemburg gebleven", lacht Rychlicki, die volgende week twintig jaar wordt. Dat hij volleybalspeler werd, is geen verrassing. Zoals zijn naam al laat vermoeden, is hij van Poolse afkomst. Vader en moeder waren topspelers in Polen, maar in de herfst van hun loopbaan zakten ze af naar Luxemburg. Daar speelde Kamil tot vorig seizoen bij VC Strassen. "Maaseik is voor mij het eerste buitenlandse avontuur. Neen, aanpassingsproblemen waren er niet. Ik voelde mij er meteen thuis, zowel bij de club als in de stad."


Dat hij op jonge leeftijd al één van de steunpilaren van Maaseik moet worden, vindt de Luxemburger niet erg. "Onze coach legt geen druk op, hij vraagt gewoon de opdrachten uit te voeren. En ja, dat kan soms al eens niet lukken."


Maaseik moet vanavond terug het veld op voor de thuiswedstrijd tegen Menen. "Het zijn drukke dagen, dat klopt. Over drie weken staat de eerste Europese wedstrijd al op het programma. Een stevige voorbereiding met wedstrijden met inzet lijkt mij dan de beste voorbereiding." (KWP)