Voor het eerst 'EK' stormbaan op kermis

MANNEN VAN ETIKHOVE PAKKEN UIT MET SPRINGKASTEEL MET HINDERNISSEN

De Mannen van Etikhove hebben met het EK Sturmbahn een waardige opvolger klaar voor de snorrenkoers. Een van de leden is al uitgedost in het thema 'opblaasbaar'.
Foto Marc De Venter De Mannen van Etikhove hebben met het EK Sturmbahn een waardige opvolger klaar voor de snorrenkoers. Een van de leden is al uitgedost in het thema 'opblaasbaar'.
De Mannen van Etikhove pakken dit weekend uit met een nieuwe formule voor de kermis van dit weekend. "We nemen afscheid van de snorrenkoers en organiseren zondag voor het eerst het Etikhoofs kampioenschap 'Sturmbahn'", zegt Joris Nachtergaele van De Mannen van Etikhove. "Het belooft een ludiek spektakel te worden."

"We voorzien voor de eerste keer een springkasteel met hindernissen. Over een parcours van meer dan 60 meter neemt een twintigtal groepen van twee personen het tegen elkaar op en het zal er natuurlijk heel spannend aan toe gaan. Er zal heel wat fysieke inspanning en behendigheid aan te pas komen, want er moet gekropen worden en de deelnemers zullen aan touwladders bengelen. Voor een geoefend team is de stormbaan best te doen. Maar het moet vooral een ludieke bedoening blijven waar ook de toeschouwers iets aan hebben", licht Nachtergaele toe. "De winnaar zal het hele jaar door mogen pronken met de titel." De namiddag zal worden opgeluisterd door de Stroatedweilers uit Ronse.


Met dit kampioenschap zetten De Mannen van Etikhove een streep onder de snorrenkoers, die sinds 2010 georganiseerd werd. Wie wilde deelnemen, moest een snor hebben. "We wilden niet dat er sleet kwam op onze snorrenkoers. Daarom eindigden we in schoonheid. En als kermiscomité moet je zeker ook voor vernieuwing zorgen. We nemen dus op een ludieke manier afscheid van de snorrenkoers", vervolgt Nachtergaele. "Zaterdag nodigen we om 18.30 uur alle sympathisanten in de feesttent op het Etikhoveplein uit om afscheid te nemen van hun snorharen. Die zullen we dan verzamelen en bijzetten in een schrijn, dat een symbolische plaats in onze gemeente zal krijgen als blijvende herinnering aan onze snorrenkoers."

G Goran

Zaterdagavond staat er een luchtbal op het programma met een optreden van de Amazing Hitchhiking Babies uit Schorisse. Om 21.30 uur is er een optreden van G Goran. Vanaf 22 uur is het de beurt aan coverband Louie Louie. "We voorzien ook een speciale dresscode", zegt Nachtergaele nog. "We roepen op om iets opblaasbaar aan te trekken en we zouden er graag een pak zien zaterdagavond." De avond wordt afgesloten met onder meer dj Rik Tammenaers." Naar jaarlijkse traditie kan er ook gefeest worden in de parochiezaal tijdens de KLJ-fuif. In het Retro Café op het Etikhoveplein wordt er ook nog een foute fuif georganiseerd.


De kermis in Etikhove vindt plaats van 2 tot 4 oktober. Wie meer wil weten over de activiteiten en festiviteiten kan die vinden via www.demannenvanetikhove.be. Op de website kunnen teams zich ook inschrijven voor het EK Sturmbahn.