Voor derde keer in jaar tijd belandt auto in gevel op N60: “Wanneer stopt die waanzin hier eens?”

Ludo Beeckman bij zijn vernielde auto en huisgevel.
Ronny De Coster Ludo Beeckman bij zijn vernielde auto en huisgevel.
Bij een indrukwekkend verkeersongeval woensdagavond op de Rijksweg (N60) in Nukerke zijn drie auto’s vernield. Eén ervan belandde tegen de gevel van een huis. “Wanneer stopt de waanzin hier eens?”, vragen bewoners zich af.

Het ongeval gebeurde rond halfzes op de N60 in de richting Oudenaarde. Een personenwagen maakte een inhaalmanoeuvre, maar voegde daarbij kennelijk te snel weer in naar de eerste rijstrook en sneed daardoor de andere auto te pas af. “Ik zwaaide naar de chauffeur van de bestelwagen, omdat ik die kende. Dat had ik beter niet gedaan, want daarbij raakte ik afgeleid”, verklaarde de chauffeur die het ongeval veroorzaakte. Hij kwam er met de schrik vanaf, maar zijn twee passagiers werden in shock naar het ziekenhuis gebracht.

Tegen gevel

De aangereden bestelwagen kwam tot stilstand tegen een vangrail van de middenberm. De aanrijdende auto botste na de eerste aanrijding ook nog eens tegen een geparkeerde personenwagen. Die werd op zijn beurt weggekatapulteerd en kwam tegen de gevel van een woning terecht. Het huis liep zware schade op.

Waanzin

“Wanneer stopt die waanzin hier toch eens”, zucht Ludo Beeckman, eigenaar van de vernielde geparkeerde auto en het aangereden huis.

“Onze gevel was pas gerestaureerd. 60.000 euro heb ik ervoor betaald. We kunnen weer herbeginnen. Er wordt hier op de N60 veel te snel gereden. Vorige maand is hier ook al eens een vrachtwagen tegen een huis gereden en vorig jaar knalde nog een auto tegen een gevel. Ik denk dat er dringend maatregelen moeten komen”, bedenkt Ludo.

“Kan niet verder zo”

“Het kan zo niet verder”, zegt ook de Maarkedalse burgemeester Joris Nachtergaele (N-VA), terwijl hij de ravage overschouwt. “Ik spreek me niet uit over de oorzaak en omstandigheden van dit ongeval, maar we kunnen toch niet ontkennen dat er hier een veiligheidsprobleem is. Het is de derde keer dat hier in Nukerke een voertuig in één van de huizen belandt. Vlaams Gewest, dat de wegbeheerder is van de N60, moet snel iets doen om de snelheid van het verkeer hier aan banden te leggen. Negentig kilometer per uur is hier de limiet, maar velen gaan daar fors over. Ik hoor inwoners hier vaak getuigen dat de snelheid van het verkeer te hoog ligt. Na deze derde crash in een jaar tijd zal ik dit zeker bij het gewest aankaarten, want er dringen zich maatregelen op”, besluit de burgemeester van Maarkedal.

Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieterjan de Clippel

  Ze doen de laatste tijd serieus hun best. Er gaat geen week voorbij of er komen 3 verkeersongevallen in het nieuws.

 • Paul Vandekerckhove

  In Nederland heb je veel smallere wegen ,de huizen staan in buurtschappen . Als ze langs de baan staan is er vaak nog een afgescheiden fietspad en een gracht tussen en je bent snel geflitst als je te rap rijdt maar hier ben je een trage zak als je niet snel durft rijden .

 • René Janssen

  Ach, heel belgie is een klucht, overal lint bebouwing, en nergens een weg waar de aandacht iets mag minderen, dat houd geen mens vol, nederland heeft woon zones, industrie zones en groen ertussen waar geen zij wegen huizen of continu stress ontstaat en krijg je rustigere chauffeurs ( verdraagzamer ) en geen stresskippen zoals hier. maar zal hier nooit zo zijn, alle instanties graaien liever wat mee op waanzinnige bouwplaatsen die er nooit één mogen zijn met alle gevolgen nadien.

 • Willem Coopman

  Dat die burgemeester zijn partijgenoot B Weyts eens gaat aanspreken! Weyts zorgt vooral voor de regio van zijn partijchef terwijl de rest tientallen jaren moet wachten op oplossingen. Het enige wapen dat vlaanderen in verkeersveiligheid hanteert is repressie via boetes! Maar ook toegegeven dat enkele onverantwoorde individuen alles om zeep helpen.

 • Rudy Donkerwolcke

  90km/h is niet overdreven, maar er zijn vele auto bestuurder die niet kunnen verdragen dat ze worden voorbij gestoken, en gaan op gaspedaal drukken. Ja, als met een zware wagen rijd moet je dit toch laten zien. En daar ligt het probleem, 90 is 90km/h . Laat u niet op jutten door jongeren die je voorbij vlammen. Wees verstandig en denk er aan, je komt ook aan.hoor en zonder schrammen of schade voor andere mensen. Grtjs