Ruiters en menners kunnen genieten van nieuwe route in Maarkedal

Er is een lus van 11 en 20 kilometer voor de ruiters, menners kunnen een parcours van 15 kilometer rijden.
Lieke D'hondt Er is een lus van 11 en 20 kilometer voor de ruiters, menners kunnen een parcours van 15 kilometer rijden.
Louise Marie (Maarkedal) is een nieuwe men- en ruiterroute rijker.  De gemeente heeft het parcours plechtig ingehuldigd samen met Sport Vlaanderen, de provincie Oost-Vlaanderen en de ruiterverenigingen van Maarkedal.

Paardenliefhebbers vinden vanaf nu op het plein in Louise Marie het startpunt van een nieuwe ruiterroute met twee lussen die hen onder andere meenemen door het Muziekbos en Bos Terrijst. Er is een lus van 11 en een van 20 kilometer. Daarnaast is er ook een menroute van 15 kilometer. Alle routes zijn permanent bewegwijzerd en gaan voor meer dan de helft over onverharde paden. Peters Luc Vandenabielle en Luc Bothuyne zullen de routes minstens zes keer per jaar rijden om na te gaan of alles nog in goede staat verkeert.

Op het plein in Louise Marie staan de verschillende lussen van de ruiterroute afgebeeld.
Lieke D'hondt Op het plein in Louise Marie staan de verschillende lussen van de ruiterroute afgebeeld.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.