Martha Geeraerd klinkt op 106de verjaardag met porto

Martha geniet van haar glaasje porto.
Foto De Coster Martha geniet van haar glaasje porto.
Het moet goed leven zijn in het rust-en verzorgingstehuis Haagwinde in Maarke-Kerkem, want daar heeft Martha Geeraerd samen met medebewoners haar 106de verjaardag bij een gezellig etentje gevierd.

En daar hoorde natuurlijk als aperitief een portootje bij. "En van frietjes hou ik ook", glundert ze terwijl ze door medebewoners en verzorgkundigen proficiat wordt gewenst. Haar eigenlijke verjaardag is nu maandag 7 mei en het feestje zal gebeuren in het bijzijn van haar familieleden. Martha werd in 1911 in Oudenaarde geboren en had een zuster. Op haar vijftiende stierf haar moeder. Haar vader hertrouwde en zo kreeg ze er ook nog twee stiefbroers bij.


Ze ging naar school tot haar veertiende en begon dan te werken in een spinnerij in Oudenaarde. Ze leerde Georges De Temmerman kennen en trouwde met hem. Samen verhuisden ze naar één van de Maarkedalse deelgemeenten. Het jonge paar werd evenwel niet gespaard, want haar enige zoon overleed op 15-jarige leeftijd bij een ongeval. Martha's gehoor heeft het wel achterwege gelaten, maar als de personeelsvragen haar vragen wat er maandag gebeurt, antwoordt ze onmiddellijk dat het haar verjaardag is. "Maar nu houdt ze het liever bij rust in haar kamer", weten de verpleegkundigen. Ze kan moeilijker tegen de drukte. Hoe dan ook, ze is altijd een flinke vrouw geweest. Tot haar 102 jaar woonde ze zelfs nog alleen thuis." (MDVR)