Maarkedal bekijkt compensatieregeling voor georganiseerde doortochten: “Voortdurend parkeerverboden aanduiden of hekken plaatsen”

Archiefbeeld - Maarkedal wil een compensatie voor de tijd en het geld dat naar doortochten in de gemeente gaat.
Foto Ronny De Coster Archiefbeeld - Maarkedal wil een compensatie voor de tijd en het geld dat naar doortochten in de gemeente gaat.
De gemeente Maarkedal denkt erover na om een compensatie te regelen voor de vele doortochten van wielrenners, motards en oldtimers in de gemeente. De georganiseerde tochten kosten de gemeente veel tijd en geld.

“Er zijn op ons grondgebied jaarlijks zo’n 160 doortochten, of drie per weekend”, zegt burgemeester Joris Nachtergaele (N-VA). “Ons personeel is dan ook bijna constant bezig met het aanduiden van parkeerverboden of het plaatsen van hekken. De doortochten veroorzaken ook overlast op vlak van zwerfvuil, dus we willen bekijken hoe we op één of andere manier een compensatie kunnen regelen voor alle kosten die we er als gemeente aan hebben.” Alle doortochten verbieden, is evenwel niet aan de orde. “Het is belangrijk dat we wel iets tolereren, maar het verzadigingspunt is bereikt. We bekijken of we met een regionale aanpak tot een oplossing kunnen komen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.