KVV Vlaamse Ardennen eert overleden speler Yannis (13) met memorial

Eerste Memorial Yannis Ghistelinck.
Lieke D'hondt Eerste Memorial Yannis Ghistelinck.
Honderd voetbalploegjes hebben dit weekend in sportcomplex ’t Rosco in Ronse deelgenomen aan de eerste Memorial Yannis Ghistelinck. De Maarkedalse voetbalclub KVV Vlaamse Ardennen heeft het indoortoernooi vernoemd naar speler Yannis, die afgelopen mei overleed aan kanker.

Ze zijn hem bij KVV Vlaamse Ardennen nog niet vergeten, hun nummer 97, hun Yannis. De jonge speler verloor na een jarenlang gevecht de strijd tegen kanker, maar voetballen was zelfs toen hij ziek was zijn favoriete bezigheid. Dat zijn voetbalclub nu een toernooi naar hem heeft vernoemd, zou hem ongetwijfeld fier hebben gemaakt. “Ik ben blij dat de club dit initiatief heeft genomen”, zegt zijn papa en jeugdcoördinator van KVV Vlaamse Ardennen Amaury Ghistelinck. “Ook hier zal Yannis nooit vergeten worden. Bovendien is het toernooi een groot succes. Er nemen honderd ploegen deel en we hebben er zelfs moeten weigeren. Ik ben ook blij dat alles goed verloopt en iedereen tevreden is.”

Yannis Ghistelinck
Ronny De Coster Yannis Ghistelinck
Eerste Memorial Yannis Ghistelinck.
Lieke D'hondt Eerste Memorial Yannis Ghistelinck.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.