Joris Nachtergaele (40) opnieuw sterke man bij N-VA

Burgemeester Joris Nachtergaele.
Foto DCRB Burgemeester Joris Nachtergaele.
Huidig burgemeester van Maarkedal, Joris Nachtergaele (N-VA), gaat in 2018 weer vol voor het burgemeesterschap. Het partijbestuur van N-VA stelt hem officieel voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. "Het heeft welgeteld vier minuten geduurd om hem aan te duiden", vertelt afdelingsvoorzitter Steve De Boever.

Joris Nachtergaele volgde in 2016 Anny Vande Catsyne (Open Vld) op als burgemeester en daar wil de partij graag een vervolg aan breien. "Onze burgemeester zet zich met hart en ziel in voor alle Maarkedallers, los van overtuiging, rang of stand. Bovendien heeft Maarkedal de laatste jaren een metamorfose ondergaan op alle gebieden, inclusief een aantal ambitieuze investeringsprojecten. Op die ingeslagen weg willen we verdergaan en we geloven dat Joris daarvoor de beste garantie is", zegt afdelingsvoorzitter Steve De Boever.


"Voor mij is het een hele eer om opnieuw de lijst voor mijn partij te mogen aanvoeren", vult Nachtergaele aan. "Burgemeester zijn is voor mij een fulltime engagement dat ik graag nog eens zes jaar wil opnemen, ten dienste van alle Maarkedallers." Toch zegt Nachtergaele nog niet bezig te zijn met de verkiezingscampagne. "Er staan in de huidige legislatuur nog te veel projecten op stapel om al in campagne-modus te gaan." De komende maanden gaat N-VA Maarkedal aan de slag om de zestien andere namen op de lijst aan te vullen. (LDO)