Jeugdkamp doet Haagwinde week lang bruisen

De kinderen en senioren maken samen een snoeptaart.
Foto De Coster De kinderen en senioren maken samen een snoeptaart.
Wie nu in het woonzorgcentrum Haagwinde in Maarke-Kerkem binnenstapt, zal een tikkeltje verwonderd zijn dat er zo'n gezellige en jeugdige sfeer hangt.

Dat komt omdat er deze week een jeugdkamp wordt georganiseerd, waar zo'n 21 kinderen tussen 10 en 15 jaar zijn op afgekomen. "Ze overnachten hier in tenten, die achter Haagwinde staan opgesteld", legt Yana Coopman uit. Yana werkt als ergotherapeute en samen met Michiel Moreels en Ansje Bogaert staat ze voor de 'leiding' van het jeugdkamp in.


"De kinderen hebben zich allemaal vrijwillig geëngageerd", vervolgt Yana.


"De meeste kinderen zijn leerling aan de gemeentelijke basisschool De Kleine Reus. Als thema hebben we dit jaar gekozen voor 'Tussen Kunst & Elkaar'. Trouwens we hebben ook een wandelroute waarbij de stoel centraal staat."

Fotografie

Al van 's morgens zijn de kinderen bezig met het vertroetelen van de bewoners. Tussendoor maken we ook al eens een uitstap. Naar een bos bijvoorbeeld, waar ze een initiatie fotografie kregen. Speciaal voor de senioren voeren we ook een toneelstukje op en organiseren we vrijdag een barbecue."


Jannicke De Smet (10) en Nore Van Oost (10) vinden het weekje Haagwinde best gezellig. "We helpen 's morgen bij het serveren van het ontbijt", glunderen ze. "Nu hebben we snoeptaartjes en versnaperingen gemaakt die we zullen uitdelen aan de bewoners."


De senioren leven echt op als ze die jongeren hier zien. Bewoonsters Aline Gilleman en Denise De Marteleire zijn duidelijk in hun nopjes met de aanwezigheid van de jonge meute. "Ik voel me weer herboren", lacht Denise. "Door dit weekje voel ik me weer stukken jonger." Ook Denise is geflatteerd door de kinderen. "Jannicke en Nore zijn ondertussen al goede vriendinnen geworden", valt ze in. "Je voelt duidelijk aan dat Haagwinde bruist door hun jeugdig enthousiasme."


(MDVR)