Gids beveelt Paul de Pierre aan

Paul-Henri in zijn keuken: "Blij met deze erkenning."
Ronny De Coster Paul-Henri in zijn keuken: "Blij met deze erkenning."
Het Etikhoofse restaurant Paul de Pierre krijgt in de nieuwe Gault&Millau voor het eerst een aanbeveling. Voor chef Paul-Henri Cuvelier en zijn echtgenote Inge Allegaert een erkenning waar ze fier op zijn.

"Deze vermelding zet ons op de culinaire kaart", zegt Paul-Henri. "De laatste twee jaar hebben we ons restaurant gastronomische verfijnt en dat slaat aan."


Paul-Henri volgde de kokopleiding in Koksijde en omschrijft zijn keuken als eigenwijs. "Maar dan wel met respect voor het product. Dat uit zich in een lichtere keuken, met de nadruk op de versheid van seizoensproducten. Koken is voor mij niet langer kopiëren, maar een eigen touch geven aan die producten. Onze kaart is nu ook beperkter, maar elke twee maanden vervangen we onze kaart wel."


"We hebben overigens ook oog voor de wijnkaart. We hebben een schitterende wijnkelder opgebouwd. Ik heb dan ook zelf een opleiding tot sommelier-conseil gevolgd en ik word nu bijgestaan door James Maeljers, die met de opleiding tot sommelier bezig is."


Dat zijn zaak nu wordt aanbevolen, zal volgens Paul-Henri geen invloed hebben op de prijs van een menu. Paul de Pierre is te vinden aan de Nederholbeekstraat 135 in Etikhove. Meer info via www.pauldepierre.com.


(MDVR)

Paul-Henri Cuvelier en Inge Allegaert in hun zaal: "Deze erkenning zet ons op de culinaire kaart."
Ronny De Coster Paul-Henri Cuvelier en Inge Allegaert in hun zaal: "Deze erkenning zet ons op de culinaire kaart."