Gemeenteschool in Nukerke ontruimd nadat rukwind klascontainers wegblaast

Een bus brengt de kinderen weg.
Ronny De Coster Een bus brengt de kinderen weg.
In de Maarkedalse deelgemeente Nukerke is dinsdagvoormiddag de gemeenteschool ontruimd, nadat een forse rukwind twee klascontainers vijf meter heeft weggeblazen. De gemeente vangt de kinderen op in de cultuurzaal Marca.

“Het moet deze nacht gebeurd zijn”, zegt burgemeester Joris Nachtergaele (N-VA) over de stormschade die in de gemeenteschool De Kleine Reus aan de Holandstraat in Nukerke is aangericht. Twee klascontainers die naast de speelplaats van de school op elkaar staan, zijn maar liefst vijf meter verschoven als gevolg van een felle rukwind. Omdat de bovenste container dreigt omver te vallen, brengt de brandweer verstevigingen aan. “De kinderen zijn nooit in gevaar geweest: de directie had de schade gemerkt bij aanvang van de lessen en daarom is niemand nog in de klassen geweest”, zegt de burgemeester.

Helft van leerlingen op uitstap

In de Kleine Reus zitten 170 leerlingen, waarvan de helft dinsdag op uitstap is. De andere leerlingen worden met busjes weggebracht naar de gemeentelijke cultuurzaal Marca in Maarkedal. Dinsdag zullen ze alvast geen les meer krijgen. De gemeente onderzoekt samen met de schooldirectie hoe de organisatie van de lessen de komende dagen kan gebeuren.

De klascontainers zijn vijf meter verschoven.
Ronny De Coster De klascontainers zijn vijf meter verschoven.
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster