Duur ongelukje voor wijnleverancier: fles wijn van 2.500 euro valt aan diggelen voor deur van restaurant in Maarkedal

De peperdure Bordeaux stroomde over de straatstenen.
Repro Ronny De Coster De peperdure Bordeaux stroomde over de straatstenen.
Het is geen vrolijke sinterklaasdag geworden voor een wijnhandelaar die in het Maarkedalse restaurant Paul De Pierre een lading peperdure wijnen kwam leveren. Toen de man de koffer van zijn auto opende, viel daar uitgerekend de allerduurste fles uit die hij mee had: de Chateau Mouton Rothschild 2010 viel met een smak op de straatstenen aan diggelen. Kostprijs: 2.500 euro.

“Het was een kleine, maar dure bestelling die gebeurde met een personenwagen”, zegt restaurantuitbater Paul-Henri Cuvelier. “Op het moment dat de leverancier de kofferruimte van zijn auto opende, viel de fles eruit. Kennelijk was ze slecht gestapeld. En de pech kon niet groter zijn, het was uitgerekend de duurste fles van de hele levering: 2.500 euro kostte ze”, huivert Cuvelier.

De Chateau Mouton Rothschild 2010 uit de Bordeaux-streek behoort dan ook tot de toppers op de wijnkaart van dit restaurant. “Het is een wijn die we in een heel jaar misschien twee keer verkopen. Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat het incident vòòr de levering is gebeurd en dus niet op onze kosten, maar het is sowieso doodzonde. Mijn hart bloedt als ik zo’n prachtwijn op de straatstenen zie wegstromen”, besluit de chef.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Raoul Rouma

  Hoe je als restaurant goede reclame kan maken zonder veel geld. Schijnbaar zijn er veel flessen wijn van 2500 euro in omloop.

 • Jan Knol

  Is dit aankoop of verkoopprijs? In een restaurant gaat de prijs van de fles minstens *3 tot *5. Dan is het een schade van 500€ en de rest reclame

 • willem merken

  dat is dan 2 maand pensioen voor 1 fles wijn. Zal wel gekocht worden door een of andere "zakenman" die de kosten kan aftrekken van zijn belastingen.

 • Geert Van de Moortele

  2500 Euro inkoopprijs.In een restaurant is dat x4 want het personeel moet ook betaald worden.10.000 Euro voor een fles wijn. Schol !

 • Jan Janssens

  Beste Louis, een flesje van 5 euro van den Aldi is inderdaad gekleurd water. Dit was echter een echte wijn, te duur, dat wel, maar nog steeds de norm. Ik veronderstel dat je hem nog nooit gedronken hebt...