Dertiger sterft in felle brand

OPVOEDER STIKT IN HUIS VAN OMA WAAR HIJ PAS VIER MAANDEN WOONT

Terwijl het vuur hevig woedt, worden buurtbewoners op afstand gehouden.
Ronny De Coster Terwijl het vuur hevig woedt, worden buurtbewoners op afstand gehouden.
Bij een felle brand in een huis aan de Pontstraat in Nukerke is gisterenochtend een man van 33 jaar om het leven gekomen. Paul Verroken werd in zijn slaap verrast door de verstikkende rook. Hij werkte als leerlingenbegeleider op de kunsthumaniora Sint-Lucas in Gent.

Buren merkten de brand rond zes uur op. "We hoorden knallen, en geknetter en zagen rook opstijgen aan de achterkant van de woning. Ik probeerde samen met mijn man nog het huis naar binnen te gaan, maar dat was onmogelijk: het huis zat helemaal onder de rook. Via de rolluiken sloeg die al naar buiten", vertelde de buurvrouw.


De brandweer van Oudenaarde vond de bewoner in een woonplaats vooraan op de gelijkvloerse verdieping van de woning. De man was kennelijk verrast in zijn slaap door de rook. Die was afkomstig van een hevige brand achteraan het huis.

Buren kijken toe hoe de brandweer de brand bestrijdt.
Ronny De Coster Buren kijken toe hoe de brandweer de brand bestrijdt.

Veel rook

"We hebben het slachtoffer nog naar buiten gebracht en het MUG-team van het Algemeen Ziekenhuis Glorieux in Ronse heeft geprobeerd hem te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De man had weliswaar geen brandwonden opgelopen, maar is overleden als gevolg van de verstikkende rook, die zich in heel het huis had verspreid", verklaarde officier Geert Derlyn van de brandweerpost Oudenaarde.


Het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde stuurde een branddeskundige om de precieze oorzaak en omstandigheden van de brand te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de expert is het vuur in de achterbouw vermoedelijk ontstaan al gevolg van oververhitting aan de schoorsteen van de kolenkachel. Daardoor zou mogelijk het plafond vuur hebben gevat. Toch werd door de expert ook een kortsluiting niet uitgesloten.


Paul Verroken woonde nog maar een paar maand in de alleenstaande woning aan de Pontstraat. "Hij was in het huis van zijn grootmoeder Astrid - mijn moeder - gaan wonen, nadat zij haar intrek had genomen in het rusthuis De Samaritaan hier in de buurt. Paul was ook bezig de woning helemaal te renoveren", vertelt vader Georges.


De getroffen familie is heel bekend in Nukerke. Pauls ouders zijn heel actief in de werking van de parochie. Vader Georges is penningmeester van de kerkfabriek. "Paul was een groot muziekliefhebber. Hij had ook muziek gestudeerd en werkte als leerlingenbegeleider op de kunsthumaniora Sint-Lucas in Gent", vertelt zijn vader nog.

Slachtoffer Paul Verroken.
Ronny De Coster Slachtoffer Paul Verroken.