Chef Paul de Pierre haalt brons in 'Eerste Kok van België'

Fabian Bail (links) met Paul-Henri Cuvelier en sous-chef Nicolas Thomas in de keuken van Paul de Pierre.
Foto Ronny De Coster Fabian Bail (links) met Paul-Henri Cuvelier en sous-chef Nicolas Thomas in de keuken van Paul de Pierre.
In Spermalie in Brugge vond gisteren de finale plaats van de 'Eerste Kok van België 2016', georganiseerd door de prestigieuze gastronomische club Prosper Montagné. Chef Fabian Bail en zijn souschef Nicolas Thomas van restaurant Paul de Pierre behaalden de bronzen medaille.

De 41-jarige Fabian, die uit Luik komt en al jaren in Mater woont, is heel opgetogen met zijn prestatie. "Ik was de oudste van de vijf finalisten. Maar met mijn bronzen medaille ben ik heel tevreden. Voor mij en zeker ook voor Nicolas is het een mooie bekroning. We hebben er samen met eigenaar Paul-Henri Cuvelier en ook met Nicolas' familie, van Le Château du Mylord in Ellezelles, echt naartoe geleefd. Zo hebben we de recepten toch een drietal keren voor gastronomische kenners uitgetest." Bij de wedstrijd kregen de deelnemers een aantal ingrediënten opgelegd. "Met die ingrediënten kwam het er op aan om je creativiteit uit te werken. Het draait allemaal om de smaak en het belangrijkste is wel dat je bij de essentie van de smaak van je producten blijft." Ook Paul-Henri en Nicolas' vader Christophe zijn ook opgetogen met de bekroning. "Ook de juryleden waren vol lof over Fabians kookprestaties. Fabian en Nicolas zijn klaar om ook aan andere prestigieuze wedstrijden deel te nemen."


Wim Van Hecke werd uitgeroepen tot winnaar van de 'Eerste Kok van België 2016'. De 22-jarige Van Hecke is souschef van restaurant Fleur de Lin in Zele. (MDVR)