"We zullen onze chouchou nooit vergeten"

VOETBALCLUB OUDENAARDE EERT VERONGELUKTE LINKSBACK VIKTOR DE COKER (24)

Voetbalclub Oudenaarde is zijn vorig jaar verongelukte linksback Viktor De Coker (24) nog lang niet vergeten. Dat lieten de club en de supporters zaterdag nog maar eens zien en horen met een heuse tifo én warm applaus. Vader Herman trapte de match tegen KFCO Beerschot-Wilrijk af. "We zullen Viktor blijven herinneren als onze chouchou", zei trainer Stefaan Leleu.

Met KFCO Beerschot-Wilrijk stond KSV Oudenaarde zaterdag op eigen veld tegen de competitieleider in de eerste amateurklasse.

"Zo'n wedstrijd lokt een massa volk en daarom vonden we het vandaag de uitgelezen gelegenheid om Viktor te herdenken", zegt Mathieu Mas van The Yellow Vikings, de supportersvereniging van geel-zwart.

Net voor de match, waarvan Viktors vader Herman mee de aftrap gaf, staken de toeschouwers in de zittribune zwarte en gele bladen de lucht in om een heuse tifo te vormen ter ere van Viktor De Coker.

"De naam van Viktor valt nog heel vaak in de kleedkamers", reageerde Stefaan Leleu, trainer van Oudenaarde.

Vertrouwenspersoon

"Viktor was niet alleen een heel enthousiaste en talentvolle speler, maar ook een topkerel. Voor mij was hij binnen de club een vertrouwenspersoon. Als ik voelde dat er iets schortte in de club, was hij vaak de eerste aan wie ik het vertelde. Soms had ik op de spelers meer vat door er Viktor bij te betrekken en vaak volstond het zelfs dat hij hem ging bepraten. Hij voelde mij perfect aan. Hij was de chouchou van iedereen. Over twintig jaar zal er bij SV Oudenaarde nog altijd over Viktor gepraat worden. Daar ben ik zeker van", aldus Leleu.

Viktor De Coker, vaste linksback bij SV Oudenaarde, kwam op 19 december vorig jaar om het leven bij een verkeersongeval in Maarkedal. Viktor was samen met zijn neef en goede vriend op de terugweg van de kerstmarkt in Ronse, toen hun auto van de weg geraakte. Viktor, die als passagier in de bestelwagen zat, overleed ter plaatse.

Tim Nicot

Ook op de supportersbanken van KFCO Beerschot-Wilrijk staken de supporters de kleuren van hun club op. Want ook paars-wit betreurt het verlies van een speler: Tim Nicot (23). De speler van KFCO Beerschot-Wilrijk overleed op 11 mei 2015 op 23-jarige leeftijd na een hartstilstand tijdens een voetbaltornooi. Tim droeg in zijn team het rugnummer 14.

In de 14de minuut klonk in het Burgemeester Thienpontstadion daarom voor Tim een warm applaus. En dat herhaalden de voetbalsupporters ook nog eens in de 19de minuut voor Viktor.

Tijdens de match hing er een grote tifo aan de tribunes met de foto en het rugnummer van Viktor, nummer 19. De papa van Viktor, Herman, trapte de match af (foto rechts).
Ronny De Coster Tijdens de match hing er een grote tifo aan de tribunes met de foto en het rugnummer van Viktor, nummer 19. De papa van Viktor, Herman, trapte de match af (foto rechts).
Net voor de match staken de toeschouwers in de zittribune zwarte en gele bladen de lucht in om een heuse tifo te vormen ter ere van Viktor.
Ronny De Coster Net voor de match staken de toeschouwers in de zittribune zwarte en gele bladen de lucht in om een heuse tifo te vormen ter ere van Viktor.
In de 19de minuut, omdat het ook Viktors rugnummer was, weerklonk er dan weer een warm applaus uit de tribunes.
Ronny De Coster In de 19de minuut, omdat het ook Viktors rugnummer was, weerklonk er dan weer een warm applaus uit de tribunes.
Ronny De Coster
Ronny De Coster