Schapen langs E314 nadat dieven omheining vernielen

Een deel van deze schapen ontsnapte uit deze weide.
Foto Dalemans Een deel van deze schapen ontsnapte uit deze weide.
Op de berm van de E314 in Lummen liepen gisteren plots twaalf schapen. Ze ontsnapten uit hun weide, nadat dieven een gat in de omheining maakten.

Toen gisteren tussen 7 en 8 uur 's morgens de twaalf loslopende schapen werden opgemerkt in de berm van de E314, verwittigde de wegpolitie het vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. De medewerkers kregen de loslopende schapen veilig weer in hun wei van boerderij De Winning. "Gelukkig zitten we niet ver weg en waren er nog geen ongevallen gebeurd", zegt Rudi Oyen van het opvangcentrum. Aan de weide kwam men wel tot de ontdekking dat er een gat in de omheiding was geknipt. "Zelfs de kruiwagen om de schapen te vervoeren stond al klaar", weet Kristel Schuermans van de boerderij. "Maar gelukkig waren er uiteindelijk geen schapen weg."


Er wordt gedacht aan een link met het Offerfeest van vandaag. "We merken dat we minder schapen verkopen sinds de strengere wetgeving rond het slachten. Maar daarom moet je ze niet stelen", zegt Schuermans.


Dinsdag werden er ook al schapen gespot aan de berm van de E314. (JDSL)