Paardrijwedstrijd LRV Lummen zeker afgelast na dood amazone

Jelle Mentens stierf tijdens een val met haar paard.
Facebook Jelle Mentens stierf tijdens een val met haar paard.
Het paardrij-event van komende zondag in Lummen waar de overleden amazone Jelle Mentens aan zou deelnemen, gaat met zekerheid niet door. Dat besliste het proviciaal en nationaal bestuur van de LRV.

De 31-jarige amazone uit Lummen kwam vorige weekend ten val tijdens een LRV-wedstrijd in Vechmaal en overleed aan haar verwondingen. LRV Lummen nam contact op met de ouders, die wel graag hadden dat het event doorging. "De beslissing lag echter zeer moeilijk", klinkt het bij het LRV.

Herdenkingsmomenten

"Niemand van ons heeft het perfecte antwoord op deze tragische situatie. Aangezien wij echter op zaterdagmiddag afscheid nemen van Jelle en dit zeer emotioneel geladen zal zijn voor elk lid van het gehele gewest Lummen is beslist om de wedstrijd van komend weekend af te gelasten. Wij beseffen dat hier geen 'juiste' beslissing is, want onze hele organisatie is in shock. Zo'n beslissing kan je niet louter rationeel nemen. We kunnen en mogen niet verwachten dat deze vrienden van Jelle amper een aantal uren na haar afscheid paraat staan om ruiters te verwelkomen." Voor Jelle zullen er nog enkele herdenkingsmomenten worden ingelast. Een eerste moment zal er op provinciaal niveau vanuit het LRV komen. "Op nationaal niveau vragen wij alle ruiters, die zullen geselecteerd worden voor de nationale finale van de AVEVE Eventing Cup in Minderhout op 29 en 30 april 2017 om een zwarte band te dragen ter ere van Jelle." De uitvaart van de jonge amazone vindt komende zaterdag om 13 uur plaats in aula de Tesch in Hasselt waarna ze wordt gecremeerd. (MMM)