Lummenaren mogen elektrische wagens testen op nieuwjaarsdrink

Archiefbeeld Zen Car.
REUTERS Archiefbeeld Zen Car.
In het kader van haar klimaatdoelstellingen heeft de gemeente Lummen twee gloednieuwe elektrische wagens van Zen Car in gebruik genomen. Aangezien naast het gemeentebestuur ook inwoners met de wagens mogen rijden, krijgen alle Lummenaren tijdens de nieuwjaarsdrink op 5 januari 2020 van de gemeente de kans om de wagens alvast te testen.

De gemeente Lummen heeft sinds kort twee gloednieuwe elektrische wagens van het type Renault Zoe en Kangoo ter beschikking. Op zondag 5 januari zal er tijdens de nieuwjaarsdrink op het Gemeenteplein om 11 uur aan alle aanwezige Lummenaren een infosessie gegeven worden door Zen Car, de verdeler van de elektrische wagens. Tijdens deze infosessie krijgen geïnteresseerden ook de gelegenheid om een testrit te maken. Daarnaast zal de vertegenwoordiger uitleggen op welke wijze de wagen kan gereserveerd worden door de inwoners van Lummen.

Inwoners die met de wagens willen rijden, moeten zich eerst registreren bij Zen Car. De wagens zijn enkel beschikbaar voor inwoners tijdens de uren dat de gemeente ze niet gebruikt, mits een lidmaatschap van Zen Car. Bovendien is het nodig dat de voertuigen gereserveerd worden, dat kan vanaf januari 2020. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.